Kamu avukatlarından 'özlük hakları' eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuda çalışan avukatlar, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle basın açıklaması yaptılar.

Maliye Bakanlığı önünde gerçekleşen basın açıklamasında kamu avukatlarına CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, bazı sendika ve barolar da destek verdi.

Kamu avukatları adına açıklama yapan Songül Beydilli, devletin kamu avukatları için hiçbir personel gideri bulunmadığını savunarak, ücretlerinin iyileştirilmesinin bütçeye herhangi bir yük getirmeyeceğini iddia etti.

Beydilli, 3 bin kamu avukatının görev yaptığını ve sadece 2012 yılında Maliye Bakanlığı'nda Hazine Avukatları lehine hükmedilen ve tahsil edilmiş olan 20 milyon lira üzerinde vekalet ücretinin bütçeye gelir olarak kaydedildiğini öne sürdü.

''Eşit işe eşit ücret istiyoruz'' ifadesini kullanan Beydilli, kamu avukatı özlük haklarının emsalleriyle aynı seviyeye çıkarılması gerektiğini dile getirdi. Beydilli, ''Onur kırıcı, üvey evlat muamelesini kabul etmiyoruz. Eşitlik ve adalet istiyoruz. Bizler ayrıcalık değil, mesleğimiz ve ifa ettiğimiz kamu görevinin gerektirdiği hakkaniyete uygun ve adil bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz'' dedi.

Beydilli, vekalet ücretleriyle ilgili yıllık 6 bin 800 lira limit bulunduğunu, bu limitin artırılarak 5 katına çıkarılmasını istediklerini bildirdi.

Hükümeti 2013 yılı bütçe yasasında taleplerini yerine getirmesini istediklerini belirten Beydilli, aksi takdirde demokratik ve meşru mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

CHP Antalya Milletvekili Acar ise Türkiye'nin hukuk devleti olmaktan hızla uzaklaştığını ve hukukla ilgili birimlerin de bundan zarar gördüğünü öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber