İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü lise öğrencilerine afet eğitimi verdi

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından Şehit Jandarma Er Selim Koçdemir Lisesi'nde afet eğitimi ve tatbikatı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim tatbikatı İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı ve Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Yalçın Mumcu'nun verdiği konferansla başladı. Tatbikata 40 eğitici personel, 6 araç ve 2 arama köpeği katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği tatbikat okul bahçesinde arama köpekleri gösterisi ve arama kurtarma araç ve malzemeleri sergisi ile sona erdi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, yaptığı konuşmada; ?Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri okullarda ve diğer eğitim kurumlarında çok sayıda eğitim çalışması yapıyor. Ayrıca çocuklarımızın afetlere karşı bilinç seviyesini arttırmaya yönelik resim, şiir, kompozisyon ve afiş yarışmaları düzenliyoruz.? dedi.

Tüm okulların afete karşı hazırlanmasını sağlamayı hedefledikelirini anlatan Tarı, ?Yüzölçümünün yüzde 96'sı deprem kuşağında yer alan ülkemizde, ilimiz birinci derece deprem kuşağı içinde yer alıyor. Halkımızın can ve mal kaybının en az düzeyde tutulması için afetlere, özellikle depremlere karşı hazır olması lazım. Bu kapsamda öğrencilere, gençlere, ve onlar vasıtası ile okul dışına taşarak ailelere ve topluma kavratmak istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber