İtfaiye erleri yemin töreniyle göreve başladı

Bursa'nın İnegöl Belediyesi'nde göreve başlayan 20 itfaiye eri için Merkez İtfaiye Binası toplantı salonunda yemin töreni düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir yıldır belediyede aday memur olarak görev yaparak temel eğitim, hizmet içi ve staj eğitimlerini tamamlayan 20 itfaiyeci, Türk bayrağının üzerine ellerini koyarak yemin etti.

KPSS ve sözlü sınavlarda başarılı olarak İnegöl Belediyesi'nde bir yıl önce göreve başlayan 20 itfaiyeci, aday memurların yetiştirilmesine yönelik hükümler gereğince temel eğitim, hizmet içi ve staj eğitimlerini tamamladı. Personel müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen törende Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İtfaiye müdürü Adnan Aydın ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Ali uzun katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bugün burada memur arkadaşlarımızın hayatlarında dönüm noktası olan anlamlı bir günde birlikteyiz. Bugün memuriyet açısından çok önemli bir gün sizin için. Memuriyet millet hizmeti açısından çok önemli bir görevdir. Devlet memurları kamu hizmetini en iyi şekilde vermeye çalışan kişilerdir diyerek günümüzde memur olmak oldukça güçleşmiştir. Yapılan sınavlarla, mülakatlarla memur alımı yapılabiliyor, bu sınavlarda başarı gösteren arkadaşlarımız bir yıl önce göreve başladılar ve bugün yemin ederek asil devlet memuru kadrosunu alacaksınız." dedi.

Asaleti tasdik olan memur adaylarının İnegöl Belediyesinde uzun süre hizmet edebilme şansı yakalayacaklarını düşündüğünü ifade eden Aktaş, "İnegöl halkının sizlerden beklentileri var. Dolayısıyla hizmeti en iyi noktaya götürmek de bizim vicdan borcumuzdur. İnegöl halkının mutluluğu için emeklerinizi ortaya koyacaksınız. Belediyecilik de mesai kavramı en son plandadır. Önce hizmet kavramı gelir. Halka hizmet, dürüst olmak ve halk ile bütünleşmiş olmak esastır. Sizler buraya hak ederek geldiniz. Bugün burada memuriyete tam olarak adım atmış bulunacaksınız. Asaletiniz onaylanacak ve bugünden sonra daha bir mesuliyet içerisinde hareket etmenizi bekliyorum. Birbirinize karşı, vatandaşa karşı saygılı ve sevgili olun. Sizleri kutluyor görevinizde başarılar diliyorum. Asaletinizin sizlere ve ailenize hayırlar getirmesini diliyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber