Görme engellilere yönelik, Braille alfabesi kursu başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 'Görme Engellilere Bağımsız Hareketler ve Kabartma Yazı(Braille) Eğitim Projesi' kapsamında görme engellilerin kabartma yazı eğitimi başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV), Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi(RAM), İlçe Halk Eğitim Merkezi(HEM) ve İlçe Halk Kütüphanesi'nin birlikte hazırladıkları proje çerçevesinde kurs halk kütüphanesinde veriliyor.

Halk kütüphanesinde 17 Ekim'de başlayan ve 14 Mart 2013'de sona erecek olan Braille alfabesi kursunu Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ziyaret etti. Kaymakam Bulgurlu, kursun 3 görme engelli öğrencinin katılımıyla başladığını ve toplamda 176 saat ders alacaklarını söyledi. Görme engellilere kursu Braille alfabesi öğretmeni Gözde Katarcı'nın verdiğini belirten Bulgurlu, Manavgat'ta engellilerin sorunlarına karşı duyarlı olduklarını kaydetti. Antalya'da görme engellilere yönelik sadece Sefa Akın İlköğretim Okulu'nda sınıfın olduğunu anlatan Bulgurlu, kursa ilgiye bağlı görme engelli sayısının artmasına bağlı Manavgat'ta da bir okulda sınıf açabileceklerini söyledi. Bulgurlu, engellilere yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:"Görme engelli kardeşlerimiz Eray-Arife Bolat kardeşler ile Azime Yılmaz'ın okuma yönelik gayretlerini takdire şayan. Üç görme engelli kardeşimiz okumasını ve okuduktan sonra bir işi yerleştirilmesinde A'dan Z'ye destek olacağız. Hele hele Eray kardeşimizin bağlama çalması gurur verici." diye konuştu.

Baba Rafet Bolat çocukları Eray ile Arife'nin doğuştan engelli olduğunu ve maddi imkansızlıktan çocuklarını görme engelli eğitimi veren bir okuluna gönderemediğini söyledi. Liseyi bitiren Azime Yılmaz isimli kursiyer ise 7 ay önce gözlerinin tamamen kapandığını kaydetti.

Kurs bitiminde görme engelli Eray Bolat, bağlamasıyla değişik yörelere ait türküleri seslendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber