Liseliler kolay rapor alamayacak

Haber Giriş : 20 Ekim 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lise öğrencileri, özürlü olarak okula devam edemeyeceklerse bunu resmi sağlık kuruluşlarından aldıkları belgeyle belgelendirecekler. Artık, özel kuruluşlardan alınacak raporlar geçerli olmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliğini yeniledi. Yeni yönetmelikte, "özürlü ve özürsüz olarak okula devam'' konusu yeniden düzenlendi. Buna göre, öğrencilerin okula özürlü ve özürsüz devamsızlıkları ile okul yönetimince verilen izinlerin toplam süresi 45 günü aşamayacak.

YENİ YÖNETMELİK
Ancak özrün resmi bir makamdan alınacak belgeyle belgelendirilmesi halinde, özrü takip eden 7 iş günü içinde bildirmek ve özrün bitimini izleyen 7 iş günü içinde de belgelendirerek okul yönetimine vermek gerekiyor. Ancak kaza, ölüm, doğal afet, yangın, sağlık kurulu raporuna dayalı uzun süreli tedavi gerektiren hastalık, göz altına alınma ve tutuklanma gibi durumlarda bu süre okul yönetimince belirlenecek.

ALAN SEÇİMİ VAR
* Yeni yönetmeliğe göre, 10. sınıf sonunda bir üst sınıfa geçebilecek öğrenciler, ders kesiminden itibaren yeni ders yılının ilk bir ayı içinde not şartı aranmaksızın alanını değiştirebilecek.

* Sözlü notunun öğrencilere "anında bildirileceği'' kuralı bu yönetmelikte yer almadı.

* Sınıf tekrarı eski yönetmelikte olduğu gibi ortaöğretim süresince bir defa yapılabilecek ancak hazırlık sınıfındaki sınıf tekrarı bu süreye dahil olmayacak.

* Okuldan kısa süreli uzaklaştırma ve daha ağır disiplin cezası alan öğrenciler ceza ile ilgili kayıtları dosyalarından silinmiş dahi olsa okul birincisi olamayacaklar...

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber