Türkiye'nin en iyi kütüphanelerinden biri Uşak Üniversitesi'nde açılıyor

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, inşaatı devam eden Merkez Kütüphanesi'nin Türkiye'deki sayılı kütüphanelerden biri olacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik, kullanım amacına yönelik en donanımlı kütüphanenin Uşak'ta inşa edildiğini belirtti.

Zengin içerikli bir kütüphaneye sahip olmayı planlayan Uşak Üniversitesi'nin, bilime ve araştırmaya verdiği önemi üye olduğu veri tabanı ve elektronik yayın sayısını arttırarak göstereceğini ifade eden Rektör Çelik, ?Üniversitemiz, halihazırda 35 bin adet basılı kitaba sahip. Yıl sonunda yaklaşık 50 bine ulaşacağız. Uşak Üniversitesi Kütüphanesi, 41 adet veri tabanıyla toplam 2 milyon 430 bin e-kitaba sahip; bunların 8 bini Türkçe. Tam metin e-dergi sayımız 47 bin 140, indekslenen dergi sayımız 9 milyon 865 bin. Uluslararası tam metin tez sayımız 2 milyon 900 bin, uluslararası bildiri sayımız 882 bin 700. Her geçen gün bu sayılar artacak. Öğrencilerimiz ve personelimiz, istedikleri her türlü yayına kütüphanemizden ulaşabilecek. Merkez Kütüphanemiz'de katalog tarama, internette araştırma ve boş zamanları değerlendirme amaçlı 130 bilgisayar, grup çalışma ve seminer odaları için 13 data şov ve multimedya özellikli üç LCD televizyon bulunacak." dedi. Kütüphanenin halka açık olacağına dikkat çeken Çelik, üniversiteyle şehrin bütünleşmesini istediklerini söyledi.

Merkez Kütüphanesi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Çelik, şunları kaydetti: "Zeminle birlikte dört kat olacak. Oturma kapasitesi, yaklaşık 800 kişi olarak planlandı. Zemin katta 120, birinci katta 144, ikinci katta 33 kişilik olmak üzere üç okuma salonu var. 18 adet kişisel çalışma odası, 11 adet sekiz on kişilik grup odaları ve engelli çalışma odası yer alıyor. Seminer ve eğitim için kullanılacak dört çok amaçlı oda ve üç de toplantı odası olacak. Ayrıca üçüncü katta sosyal alan olarak planlanan kafeteryamız, öğrencilerimize ve personelimize hizmet verecek. Diğer katlarda dinlenme bölümleri ve oturma grupları da var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber