Ankaralı iş adamları TUSKON'un tekstil zirvesinden mutlu döndü

Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) üyeleri, TUSKON tarafından İstanbul'da düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü'nde, dünyanın dört bir yanından gelen tekstilci iş adamları ile buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zirvede, Ankaralı iş adamları, görüştükleri yabancı iş adamları ile anlaşmalar imzaladı. Artık Tanzanya'nın nevresimi, Kolombiya'nın iç çamaşırı, Rusya'nın ayakkabısı Ankara'dan gidecek.

Dünya Ticaret Zirvesi'ne katılan ANKİSAD üyesi Akanlar Tekstil firma yetkilisi Cengiz Akan, ''Dünyanın birçok yerinden iş adamları, TUSKON'un yaptığı bu organizasyon ile ayağımıza kadar gelmişler. Birçok iş adamı ile ikili iş görüşmesi yapma fırsatı yakaladık. İnşallah görüşmelerimiz neticesinde, Tanzanya'dan bir iş adamı ile ciddi görüşmelerimiz oldu. Tanzanya'ya nevresim takımları ihracatı gerçekleştireceğiz. Firma olarak Ukrayna, Sudan, Somali ile ciddi bağlantılar kurduk.? diye konuştu.

Ankaralı iç çamaşırı üreticisi Çiğdem Tekstil yetkilisi Hüseyin Erdoğan ise "Kendi üretimimizle ilgili Latin Amerika ülkesi Kolombiya ile önemli bağlantılar gerçekleştirdik. İlk etapta bir konteyner kendi ürünlerimizden göndereceğiz. TUSKON, bu köprülerle bizi pek çok ülkeden iş adamlarıyla aynı anda buluşturarak, ihracatımıza büyük destek veriyor.? dedi.

Akgül Ayakkabı Temsilcisi Halil Akgül de ?Amacımız, ayakkabı ile ilgili ihracat yapmayı düşündüğümüz ülkelerle burada irtibat kurmayı sağlamaktı ve muvaffak olduk. Birçok firma ile görüştük. Rusya'dan bir iş adamı ile ciddi anlaşmalarımız olacak. İnşallah güzel bir ortaklık ile Rusya pazarına giriş yapacağız.? ifadelerini kullandı.

Forvet Gömlek firmasından Musa Algan ise zirvede birçok kişiyle iş görüşme fırsatı yakaladığını belirtti. Algan, şöyle dedi: "Ticaret dışında aynı sektörde çalıştığınız birçok kişiyle sektörel dilde konuşma imkânımız oldu, tecrübe açısından bir çok yararlı bir program oldu. İhracatı ayaklarımıza getiren ANKİSAD ve TUSKON'a teşekkür ediyorum.?

?İŞ ADAMLARIMIZ BU FIRSATLARI İYİ DEĞERLENDİRMELİ?

ANKİSAD Dernek Başkanı Harun Akca da Türk iş adamlarının farklı coğrafyalara açılmasına katkı sağlamayı hedef edindiklerini belirtti. Akca, şöyle devam etti: "TUSKON, bu doğrultuda hem Türkiye'de hem de diğer ülkelerde iş adamlarının bir araya gelmesini sağlayan iş zirveleri, ticaret ve yatırım heyetleri gibi faaliyetler düzenliyor. Biz ANKİSAD olarak, bu faaliyetlere en verimli şekilde iştirak ederek, üye iş adamlarımızın dünyaya açılmasına vesile oluyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirilen 16 ticaret köprüsü programına 26 binden fazla yabancı ve 40 bine yakın Türk iş adamı katıldı. TUSKON'un tahminlerine göre, ticaret köprüsü programlarında bugüne kadar 26 milyar dolarlık bir ticaret hacmi oluşturuldu. TUSKON Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 Tekstil Sektörel Programı, 130 ülkeden bin 160 iş insanı ile bin Türk iş insanını buluşturarak, 25 bin ikili iş görüşmesinin gerçekleşmesine öncülük etti.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber