'Bölgesel havacılık şirketi kurulmalı'

Adana Ticaret Odası eski Başkanı Şaban Baş, başkanlığa yeniden gelmesi halinde bölgesel havacılık şirketini kuracaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baş, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ın ortasında, Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanının açılışını gerçekleştirildiğini ifade etti. Baş, "Adanamızda zaten modern bir hava limanı var. Çukurova olarak bizim yapmamız gereken proje bölgesel havacılık şirketi kurmaktır." dedi.

Aktarmasız olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden direkt Adana'ya uçuşların gerçekleşmesi halinde Adana'ya ve bölgeye yatırım yapmak isteyenlerin olacağını kaydeden Baş, "Yatırımcı şirketlerin birinci adamları buna çok dikkat etmektedir. Aktarmalı seyahatin yapıldığı yerlere iç ve dış yatımcı fazla rağbet etmemektedir. Bunu önlemenin yolu bölgesel bir havacılık şirketinin kurmaktan geçmektedir. Bölgesel Havacılık Antalya ve İzmir'de başarılı bir şekilde uygulanmaktadır." diye konuştu.

Şubat 2013 yılı içerisinde ATO seçimlerin yapılacağını belirten Baş, kendisinin yeniden ATO başkanlığına aday olduğunu yineleyerek şunları söyledi: "Başta bölgesel havacılık projesi olmak üzere Adana'yı yeniden eski günlerine döndürecek olan önemli projelerimiz var. Bu projeleri hayata geçirebilmek için adayım." diye konuştu.

Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantepli iş çevrelerinin kurulacak havacılık firmasının ortağı olmalarının altını çizen Baş, Adana'nın bu projenin faaliyete geçmesi ile diğer illeri gibi en az 20 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmesinin mümkün olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber