Bedelli askerlik için yeni başvuru alınacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti, hak sahibi olup başvuramayanlar ile taksitlerini geciktirenlere yeni başvuru hakkı tanıyan yasa teklifi hazırlama kararı aldı. Ancak, bu defa beddelliye başvuranlar 30 bin lirayı peşin ödeyecek.

Bedelli askerlikte son ödeme tarihi 15 Aralık'tan 15 Ocak tarihine uzatılıyor. Ak Parti hak sahibi olup mağdur olanlar için de yeni bir yasa teklifi verecek. Ak Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştüklerini anlatarak ?Başbakan'dan da onay aldık. Bir defaya mahsus olmak üzere taksitini ödemeyenlere yeni bir fırsat tanınacak, ayrıca yasa çıktığında bedelli askerlikten yararlanma şartlarını taşıdığı halde başvurmayanlar da bir ay içinde başvurmaları halinde bu haktan yararlanabilecek? dedi.

Turan, para ve taksit sayısında değişiklik öngörülmediğini söyledi. Turan, ?Yasadan 30 yaşını doldurup, başvurmayanlar yararlanabilecek. Bu durumdaki kişiler, bedelli askerlikten yararlanmak için ödenmesi gereken parayı bir defada yatıracak? diye konuştu. Buna göre bu kez ilk kez başvuranlar 30 bin lirayı peşin ödeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber