Merzifon'da ihtiyaç sahiplerinin yüzü Şefkat Çarşısı ile gülüyor

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, Acze Düşenlere Yardım Derneği işbirliğiyle bir yıl önce hizmete açılan ?Şefkat Çarşısı' yaklaşık 200 aileye gıda, kıyafet gibi yardımları yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merzifon Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alamayan, ancak ihtiyaç sahibi olan vatandaşların ihtiyaçları Şefkat Çarşısı'nda puanlı kart sistemi ile karşılanıyor.

Merzifon Belediye Başkan Yardımcısı ve Acze Düşenlere Yardım Derneği Başkanı İskender Doğru, sosyal belediyeciliğin en güzel örneğinin Merzifon Belediyesi'nce sergilendiğini söyledi. Şefkat Çarşısı'nın, Merzifon'daki 52 bin nüfusun çarşısı olduğunu aktaran Doğru, ?Sosyal yardımlaşma vakfımızdan faydalanamayan ancak mağdur durumdaki vatandaşlarımıza yardım yapmak amacıyla ?Şefkat Çarşısı'nı kurduk. Çarşımızda gıda malzemesi, temizlik malzemesi, giysi ve ayakkabı bulunmakta olup malzemelerin orijinal ambalajında ve hiç kullanılmamış haldedir. Amacımız ihtiyaç sahibi kişileri oradan giydirmek, yedirmek ve içirmek.? dedi.

İhtiyaç sahibi vatandaşları incitmeden, farklı bir uygulama ile kucakladıklarını belirten Doğru, Şefkat Çarşısı'nın işleyişini şöyle anlattı: ?Şefkat Çarşısı'nda bağış alan kişiler, kendilerine aylık olarak verilen limitli kartları ile çarşımıza geliyorlar. Daha sonra aynı marketlerdeki gibi alacakları ürünü aldıktan sonra çıkışta ürünlerin karşılığı kadar kendilerine her ay belli miktarda tanımlanan kredilerinden düşülüyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber