Cezaevi önündeki silahlı saldırı

İlkadım ilçesinde cezaevi önünde 1 kişiyi öldüren, 1 kişiyi yaralayan sanığın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlkadım ilçesinde cezaevi önünde 1 kişiyi öldüren, 1 kişiyi yaralayan sanığın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde bir yakınlarını ziyaretten çıkan Muhammet Aşkın'ı öldüren, Fehmi Aşkın'ın yaralayan ve ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istenen tutuklu sanık Eşref Oktav ile avukatı hazır bulundu.

Oktav, duruşmada yaptığı savunmada, söz konusu şahıslarla arasında 2003 yılından beri husumet olduğunu belirterek, "2003 yılında Fehmi Aşkın'ın yeğenini öldürmüştüm. Bu suçtan yargılandım. 25 yıl hapis cezası aldım. Cezamı çekiyordum, 1.5 sene sonra tahliye olacaktım. Bunların kardeşim Turan Oktav'ı tehdit ettiğini duydum. Daha sonra kardeşim Turan Oktav öldürüldü. Ayrıca Fehmi Aşkın sürekli ailemi ve yakınlarımı tehdit ediyordu. Bu sırada cezaevinden izinli çıktım ve bir daha geri dönmedim" dedi.

Kardeşinin ölümünden sorumlu tuttuğu Fehmi Aşkın'ı öldürmeyi planladığını, Aşkın'ın cezaevindeki yakınını ziyaret edebileceğini düşünerek cezaevi önüne giderek beklemeye başladığını anlatan Oktav, "Cezaevinin önünde karşılaştığım Fehmi Aşkın'a ateş ettim. Olay sırasında üzerime doğru gelen oğlu Muhammet Aşkın'a da ateş ettim. Muhammet Aşkın'ı önceden öldürme gibi bir amacım yoktu. Amacım Fehmi Aşkın'ı öldürmekti" diye konuştu.

Daha sonra mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

-Olay-

Sumsun'un İlkadım ilçesinde 5 Eylül'de, Eşref Oktav, Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde bir yakınlarını ziyaretten çıkan Muhammet Aşkın ve babası Fehmi Aşkın'a silahla ateş etmiş, olayda Muhammet Aşkın ölmüş, babası Fehmi Aşkın'ın yaralanmıştı. Bir süre sonra yakalanan Oktav, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Muhabir: Ercan Dilaver/ Dilek Sezen

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber