Salih Memecan, Emine Nakıboğlu öğrencileriyle buluştu

Medya Derneği Başkanı ve karikatürist Salih Memecan, Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu öğrencileri ile söyleşide bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memecan, iyi çizer olmak için neler yapılması gerektiği hakkında öğrencilere bilgi verdi. Her çocuğun çizebilme kabiliyeti olduğunu söyleyen usta karikatürist, çizmekten vazgeçmeyip üzerinde duranların başarıya ulaşacağını söyledi. ?Çizme işini öğrenirseniz hayatınız kolaylaşır' diyen Memecan, öğrencilere ?çizim yapmaktan kaçınmayın' mesajını verdi. Öğrencilere çalışkan olmaları ve iyi eğitim almaları konusunda tavsiyelerde bulunan Memecan, bu işte başarılı olmaları için çok çizmek gerektiğini vurguladı.

Söyleşi bitiminde karikatürist Memecan, öğrencilerin kara kalem ve boyama tekniğini kullanarak çizdikleri karikatürleri inceledi. Karikatürleri ?harika' diye tanımlayan Memecan, öğrencilere, "Her gün çizerseniz başarılı olursunuz. Bir blog sayfası açın ve her gün gündemle ilgili çalışmalarınızı yayınlayın." öğüdünde bulundu.

Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu Karikatür Öğretmeni Hilal Demir, öğrencileri için çok verimli bir program geçtiğini belirterek, ?Öğrencilerimiz karikatür sanatına büyük ilgi gösteriyor. İçlerinde çok yetenekli çocuklarımız var. Çok güzel karikatürler çizebiliyorlar. Çocuklarımızın arasında çok iyi karikatüristlerin yetişeceğine inanıyorum. Ünlü karikatürist Salih Memecan'a çok teşekkür ediyorum. Karikatür sanatının inceliklerini öğrencilerimizle paylaştı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber