Kuş gribi karantinası

ANTALYA'da önce Döşemealtı bölgesinde, ardından Duacı Köyü'nde yaşanan toplu tavuk ölümlerinin ardından bölge karantina alanı ilan edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Duacı Köyü'nde geçen hafta görülen toplu tavuk ölümleri köylüde paniğe neden oldu. Beslediği tavukların hemen hepsinin 1-2 gün içinde telef olduktan sonra yetkililere durumu bildiren Nagehan Demirci, yetkililerin ilgisizliği üzerine Antalya Valiliği'ne bir dilekçe verdi. Dilekçenin ardından ilaçlama yapan Valilik görevlileri, bölgeyi karantinaya aldı.

Kendi beslediği tavuklar öldükten sonra bir araştırma yaptığını söyleyen Nagehan Demirci, toplu ölümlerin önce Döşemealtı bölgesinde yaşandığını, Duacı Köyü'nde ise şimdiye kadar 200'e yakın tavuğun aniden öldüğünü söyledi. Demirci, "Kış aylarının gelmesiyle hayvan ölümleri yaşanınca kuş gribinden şüphelendim. 1-2 güne kadar hiçbir köy sakini hayvanlarını dışarı salmıyordu. Şimdi ölümler durunca dışarı salmaya başladı, ancak ölümler yine yaşandı" diye konuştu. Havva Teke ise 17 tavuğunun öldüğünü, birçok yakınının tavuğunun da aniden telef olduğunu belirterek, "Korku içindeyiz" dedi.

Ömer ERDEM/ANTALYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber