Çifte cinayetten 38 yıl hapse mahkum oldu

Bursa'nın İznik ilçesinde, geçtiğimiz sene arazi anlaşmazlığı yüzünden tartıştığı iki akrabasını pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü iddia edilen sanık, 38 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İznik'e bağlı Dereköy'de, 24 Haziran 2011 tarihinde, Ahmet Çakır (83) ve oğlu Mehmet Çakır (36), arazi yüzünden aralarında anlaşmazlık bulunan Hasan Çakır ile zeytinlikte karşılaşınca tartışmaya başladı. Pompalı tüfekle ateş eden Hasan Çakır, amcası çiftçi Ahmet Çakır'ı göğsünden, kuzeni Mehmet Çakır'ı da başından vurdu. Mehmet Çakır, olay yerinde, Ahmet Çakır da kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hasan Çakır, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Sanık Çakır hakkında, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Davanın karar duruşmasında Hasan Çakır ve tutuksuz yargılanan yaşı küçük oğlu sanık İ. Çakır ile suç delillerini kararttığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan eşi Nazife Çakır, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Sanık avukatı Ümit Emek Bursalı, toplanan delillerin hukuka aykırı olduğunu öne sürerek, Anayasa Mahkemesi'nin, Yargıtay 6. Dairesi başkanının da aralarında bulunduğu sanıklara verilen beraat kararını örnek göstererek, sanığın beraatini istedi. Avukat Bursalı, şunları kaydetti: ?Anayasa Mahkemesi'ndeki yüksek yargıçlar hakkında deliller hukuka uygun toplanmadığından beraat kararı verilmiştir. Biz de mahkemenizden beraat kararı vermesini talep ediyoruz. Dosyada, hukuka uygun olarak tutulmuş hiçbir delil yoktur.?

Mahkeme heyeti, sanık Hasan Çakır'ı, Ahmet Çakır'ı kasten öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ardından, öldürülen kişinin, sanık Hasan Çakır'ı bir yıl önce yaralayıp gözünün kör olmasına neden olması ve duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezayı 13 yıl 4 aya indirdi. Hasan Çakır'ın ayrıca, ölen Mehmet Çakır'ı kasten öldürmek suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ardından, sanığın duruşmadaki hal ve tavırları, saygılı tutumu ve pişmanlık göstermesini indirim nedeni olarak göstererek, cezasını 25 yıla indirdi. Tutuksuz sanık Nazife Çakır, 'suç delillerini yok etmek' suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırılarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Mahkeme heyeti, davanın diğer sanığı ve Hasan Çakır'ın oğlu olan İ. Çakır, Ahmet ve Mehmet Çakır'ı kasten tasarlayarak öldürme suçuna katıldığına dair inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber