Balıkesir Gençlik Merkezi'ne gelen binlerce genç suça bulaşmaktan kurtuluyor

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Balıkesir Gençlik Merkezi'nde toplam 4 bin 500 gencin spor yapıp eğitim gördüğünü belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aslan, "Merkezimiz, 32 ilde bulunan merkezlerden birisi. Burada binlerce öğrencimiz hem spor yapıyor hem de farklı alanlarda haftanın yedi günü ücretsiz kurs alıyor. Buraya gelen öğrencilerimiz bizim için çok büyük bir kazanım. Çünkü sokakta, internet kafelerde zaman geçiren öğrencilerimizin büyük kısmı spor yapmaya başladıktan sonra artık oralara gitmiyor. Suça bulaşmaktan kurtuluyorlar." dedi.

İl Müdürü Aslan, Balıkesir Gençlik Merkezi bünyesinde sporcu kamp eğitim merkezi ve spor salonlarının olduğunu söyledi. Binlerce öğrencinin ücretsiz kurslara katıldığını ifade eden Aslan, "Balıkesir Üniversitesi bünyesindeki çeşitli fakültelerinde öğrenim gören gönüllü öğretmenlerimiz, ihtiyacı olan çocuklarımıza ücretsiz kurslar veriyor. Gençlerimize bağlama, gitar, keman, satranç, halk dansları, Türkçe, matematik, yabancı dil, resim ve halk oyunları gibi kurslar veriliyor. Kurslarımız haftanın yedi günü, öğrencilerimizin boş vakitlerinde takviye olarak veriliyor. Bize 10 kişiden talep gelmesi halinde hangi kursu isterlerse açıyoruz. Kurslarımız ücretsiz ve herkese açık. Halk Eğitim Merkezi'nden de gerektiğinde destek alıyoruz." şeklinde konuştu.

Gençlik Merkezi'nden 4 bin 500 gencin yararlandığını aktaran İlhan Aslan, 7 yaşından 24 yaşına kadar sporcu ve kursiyerler olduğunu bildirdi. Kursların gece geç saatlere kadar devam ettiğini belirten Aslan, şunları söyledi: "Merkezimizin bünyesinde bulunan sporcu kamp eğitim merkezinde çocuklarımız hem eğitimleri için okullarına gidiyor hem de evi başka il ve ilçelerde olanlar yatılı kalıyor. Merkezdeki 68 sporcumuzdan 41'i yatılı. Bu çocuklarımız, yakın yerlerdeki okullarda eğitim görüyor. Öğrencilerimizin her türlü ihtiyacı, müdürlüğümüz tarafından karşılanıyor. Bu çocuklarımızı, ilimizi ve ülkemizi temsil edecek şekilde yetiştirip milli takım kamplarına gönderiyoruz. Ayrıca zaman zaman milli takım kampları da burada yapılabiliyor. Gençlik Merkezi'nde görevli yedi arkadaşımız, aldıkları özel bir eğitimden sonra çalışmaya başladı. Bu arkadaşlarımız, özellikle kırsal kesimlerdeki okullara gidip faaliyetlerimizi anlatıyor. Buralardaki çocuklarımızın boş vakitlerini merkezimizde geçirmelerini istiyoruz, çünkü maddi sıkıntı çeken, şiddete başvuran, fazla sahip çıkamadığımız, özellikle dezavantajlı gençlerimizin bu hizmetlerden yararlanması çok önemli. Ayrıca yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarımız da burada eğitim alıyor. İhtiyacı olan bütün gençler buradan istifade ediyor."

"GENÇLERİMİZ ARTIK İNTERNET KAFE YERİNE BİZE GELİYOR"

Merkezde görevli 45 antrenörün kendi branşlarıyla ilgi spor dallarını okullarda tanıttığına dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan, ayrıca okullarda sporcu taraması yaptıklarını vurguladı. "Bu antrenörlerimiz, yetenekli gençleri tespit edip merkezimize çağırıyor." diyen Aslan, şöyle devam etti: "Yetiştirme yurtları dahil gençlerimiz burada eğitim alıyor. 2013 yılında faaliyetlerimizi biraz daha arttıracağız. Diğer kurumlarla işbirliği yapıp her kesimdeki öğrencilere talibiz. Buradan ne kadar çok çocuğumuz istifade ederse inanıyoruz ki daha iyi sporcular çıkacak. Suça karışma oranı düşecek. Bu nedenle ağırlığı kenar semtlerdeki okullara verdik. Burada yeni arkadaşlıklar kuruyorlar, zamanlarını eğitim görerek geçiriyorlar. Sadece öğrenciler değil, aileleri de burada kaynaşıyor."

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 2012 yılında farklı alanlarda projelerin hayata geçirildiğine işaret eden İlhan Aslan, bunlardan bazılarını şöyle sıraladı: "Seyyah, Şampiyon Sporda Yetenek Seçimi, Balıkesir'e Değer, Lider Gençlik Kampları, Spora Tam Destek, Duymayan Kalmasın, Haydi Oyun Oynayalım, Okullar Futbol Oynuyor, Yetenek Sizden Destek Bizden."

Balıkesir genelinde yürütülen spor faaliyetleri ve branşlar hakkında da bilgi veren Aslan, şöyle devam etti: "İl genelinde toplam 31 bin 771 lisanslı sporcumuz var. Bunlar 47 branşta spor yapıyor, ancak ilimizde 35 branşta aktif faaliyet yapıyoruz. Bu branşlarda ciddi anlamda sporcu yetiştiriyoruz. Tekvando ve basketbol, sporcu sayımızın en çok olduğu branşlar. Güreş, satranç, atletizm, karate, eskrim, boks gibi branşlarda da iddialı sporcularımız var. Ayrıca Türkiye Triatlon Milli Takımı'nın tamamına yakını bizim sporcularımızdan oluşuyor, yedi milli sporcumuz var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber