Bakan Yıldırım, devlet hastanesinin temelini attı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde yapılacak 250 yataklı devlet hastanesinin temelini attı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Ocak 2013 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yıldırım, devlet hastanesinin temelini attı

Bakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve AK Parti milletvekilleri ile Ödemiş'e geldi. Bayındır'dan üç vagonlu yeni tren ile Ödemiş'e gelen Yıldırım'ı yeni istasyonda kalabalık bir topluluk karşıladı. Yıldırım'ın trenin makinist bölümünde bulunması ilgi çekti. İstasyondan Saray Düğün Salonu'na geçen bakan ve beraberindekiler, sık sık sloganlarla karşılandı. Ödemiş Zafer mahallesi At Koşusu Alanına yapılacak olan ve 30 milyon liraya mal olacak olan 250 yataklı, tek ve çift kişilik odalı, raylı sistem, depreme dayanıklı Yeni Ödemiş Bölge Hastanesi'nin temel atma töreninde Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve Vali Cahit Kıraç'ın konuşmalarından sonra Bakan Yıldırım kürsüye çıktı.

Yıldırım, "2014 yılında bu hastanenin açılışını hep beraber göreceğiz. Burada ağız diş sağlığı merkezinin olmadığını ben yeni duydum. 6 ay içerisinde yer bulduğunuz takdirde ağız diş sağlığı merkezini açacağız. Yeni trenimiz Ödemiş'e hayırlı Uğurlu olsun. Yeni trenin düdüğünün sesi Kiraz'a doğru geliyor. 36 km.'lik demiryolunun projesi hazır. Daha sonra da yapımına geçeceğiz. 10 yıldır ülkenin doğusundan batısını kuzeyinden güneyini bölünmüş yollarla donattık. İzmir'den Bayındır'a Ödemiş'e neden bölünmüş yol yapılmasın" dedi.

Küçükmenderes ovasında yer alan yüzlerce artezyen su kuyusuna saat takılacağı konusuna değinen Bakan Binali Yıldırım, "Bu ciddi bir sorun. Burası artezyenle sulama yapılan bir bölge. Bunun düzelmesi lazım. Bu konuda milletvekilimiz Ali Aşlık'ı görevlendirdik. Gerekli çalışmaları yapıp hazırladığı raporu bize sunacak ve bu işi çözeceğiz. Her ay İzmir'e yeni müjdeler vererek 2013'ü dolu dolu geçireceğiz. İzmir'de 35 projenin 15 tanesini başlattık. Ama bazılarına sorsanız bu 35 proje nedir bunu bilemezler. Ödemiş'e 6 bin kişilik spor ve kongre salonu yapmayı planlıyoruz. 20 Ocak'ta yayınlanan yazı ile Bayındır ilçemizi Termal turizm bölgesi ilan ettik. Bugünde Ödemiş Devlet Hastanesinin temelini attık" dedi.

Bakan Binali Yıldırım, bölge milletvekilleri ve İzmir Valisi Kıraç ile birlikte yapılan canlı sinevizyon bağlantısı ile inşaat alanında bulunan Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Belediye Başkanı CHP'li Bekir Keskin, Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar, Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı Latif Aka ile sohbet etti. Ardından salondaki heyet ve inşaat alanındaki heyet aynı anda butonlara basarak yeni hastanenin temelini attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber