Başbakan Erdoğan'ın 'Millete Hizmet Yolunda' konuşması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2013 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan'ın 'Millete Hizmet Yolunda' konuşması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir yandan terörün son bulması için adımlar atarken diğer yandan terörle mücadeleden geri adım atılmadığını belirterek, ''Bu süreç, terörle mücadelenin askıya alınacağı, ya da terörle mücadeleden taviz verilecek bir süreç asla değildir ve olmayacaktır. Topraklarımıza kastedenler, askerimize, polisimize, diğer güvenlik güçlerimize alçakça saldıranlar, köy korucularımıza saldıranlar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da cevaplarını mutlaka alacaklardır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, televizyon kanallarında yayınlanan ''Millete Hizmet Yolunda'' konuşmasında,gündemdeki konuları değerlendirdi. Bölücü teröre karşı Ocak ayında da mücadelenin en yoğun şekilde devam ederken, terörü sonlandırmaya, teröristlerin silahlarını bıraktırmaya yönelik kararlı adımların da atılması için girişimlerin sürdüğünü anlatan Başbakan Erdoğan, ''Şiddet, hiç bir şekilde mazur ve meşru gösterilemez. Şiddetin hiç bir bahanesi olamaz. Şiddet, kendisini ve taleplerini haklı görenler için asla bir yöntem olamaz. Nitekim ülkemizde şiddet, bugüne kadar hiç bir şekilde hedefine ulaşamamış, hiç bir sonuç elde edememiştir. Demokratik toplumlarda, meselelerin çözüm yeri dağlar değil, parlamentolardır, çözümün aracı da silahlar değil, siyasettir. Meşru bir zeminde üretilen siyaset, er ya da geç bütün meselelere bir çözüm yolu, bir çıkış yolu bulacaktır'' diye konuştu.

-''Yaraları tedavi etmek için adımlar atıyoruz''-

Bir takım bahaneler arkasına sığınanların şiddeti yol olarak benimsediğini, bazı siyasi partilerin de şiddetin gölgesinde siyaset üretme gayretine girdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Silahlar konuşurken, takdir edersiniz ki, çözüm üretmek zorlaşır. İşte biz, 10 yıl boyunca bir yandan bütün vatandaşlarımıza hizmet üretmenin mücadelesini verirken, diğer yandan da bu şiddeti sonlandırmanın, silahları susturmanın kararlı mücadelesini verdik. Bir yandan kardeşliği pekiştirirken, diğer yandan kardeşliğimize kasteden teröre karşı dik durduk, birlik içinde olduk, terörün önünde set olduk. Şu anda biz, terörün bir çözüm yolu olmadığını, Türkiye'nin meselelerini siyasetle, konuşarak, istişare ederek çözeceğini vurguluyor, akan kanı dindirmek, yaraları tedavi etmek için adımlar atıyoruz.''

-''Terörle mücadeleden taviz yok'' vurgusu-

''Bu süreç, terörle mücadelenin askıya alınacağı, ya da terörle mücadeleden taviz verilecek bir süreç asla değildir ve olmayacaktır'' diyen Başbakan Erdoğan, ''Topraklarımıza kastedenler, askerimize, polisimize, diğer güvenlik güçlerimize alçakça saldıranlar, köy korucularımıza saldıranlar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da cevaplarını mutlaka alacaklardır. Ancak, tahribat kangrene dönüşmeden, kardeşler arasına husumet girmeden, nifak tohumları yeşermeden, bizim artık bu süreci sona erdirmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

Milletin, terörün bitmesi, kardeşliğin egemen olması için bu süreçte kendilerine verdiği destekten duyduğu memnuniyeti de ifade eden Erdoğan, ''Terörden beslenenlere, terörden kazanç ve rant sağlayanlara rağmen, bizler sizlerden aldığımız güçle, terörle mücadele etmeyi, kardeşliği yüceltmeyi sürdüreceğiz''dedi.

Terörün sona ermesi için yürütülen süreçte ilkeleri de sıralayan Erdoğan,''Meşru dairede kalmak, anayasal ve yasal dairede kalmak, milletimizin değerlerine hürmet göstermek, bu süreçte de bizim sarsılmaz şiarımız olacaktır. Milletimiz bize güvendiği, bize inandığı sürece, inşallah, nifak ve fitne kaybedecek, kardeşlik mutlaka ama mutlaka galip gelecektir''dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber