Mersin'de dün patlamaya hazır bomba ele geçirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2005 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu, sansasyonel ve provokasyon amaçlı eylemlerde bulunmak üzere örgüt mensuplarının geldiğine dair istihbaratlar üzerine yürütülen çalışmalar sonucunda, pazar günü, patlamaya hazır 50 A-4 tipi plastik madde ve bomba düzeneğinde kullanılan elektronik devreler ele geçirildiğini açıkladı.

Osmançelebioğlu, yazılı açıklamasında, olayla ilgili olarak sanıkların gözaltına alındığını söyledi.

Osmançelebioğlu, operasyonun ardından bölgede bir süredir devam eden yasadışı eylemlerde artış gözlendiğini, pek çok mahallede polise yönelik taşlı, sopalı ve silahlı girişimlerde bulunulduğunu, polislerden birinin saldırganların attığı taş nedeniyle başından yaralandığını belirtti.

Operasyon bölgesinde eylemlerin sürmesi üzerine yardımcı ekiplerin olay yerine gelmesiyle toplanan grubun sokak aralarına girerek dağıldığını belirten Osmançelebioğlu, "Olayların durulmasına müteakip yapılan araştırmada, ateşli silahla yaralanan, ancak nasıl vurulduğu tespit edilemeyen 3 kişinin hastanede tedavi altına alındığı, yaralılardan M.D'nin tüm tıbbı müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği ve diğer iki şahsın durumunun ise iyi olduğu öğrenilmiştir" dedi.

Olayların cereyan ettiği yerlerin emniyet altına alındığını söyleyen Osmançelebioğlu, "Olay yerinde bulunan boş kovanlar ile bir tabancaya Cumhuriyet Savcısı tarafından el konulmuştur. Tahkikat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülmektedir dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber