Öğretmene saldırmaktan yargılanan sanıklar suçlamaları reddetti

Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde 2 yıl önce Türkçe öğretmeni A.K.'ya tecavüz girişiminde bulunarak ağır yaraladığı iddiasıyla tutuklu iki sanığın yargılanmasına 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmene saldırmaktan yargılanan sanıklar suçlamaları reddetti

Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde 2 yıl önce Türkçe öğretmeni A.K.'ya tecavüz girişiminde bulunarak ağır yaraladığı iddiasıyla tutuklu iki sanığın yargılanmasına 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanıklardan Kadir N., mağdur öğretmenin Adli Tıp kayıtlarına göre bakire olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.

Pasinler'deki Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen A.K., 6 Nisan 2011 günü ders bitiminde evine giderken saldırıya uğradı. Tecavüze karşı direnen A.K., bıçaklı ve taşlı saldırıda ağır yaralandı. Kanlar içinde bulunan A.K., ambulansla kaldırıldığı Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube'ye bağlı Cinayet Masası'ndan oluşturulan 15 kişilik özel ekip tarafından 4 Mayıs 2011 gecesi şüpheli olarak yakalanan fırın işçisi Kadir N.'den önce DNA testi için çeşitli örnekler alındı. DNA testi sonrası Kadir N. ve işsiz olan arkadaşı Ümit A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SANIK: OKUMA YAZMAM YOK

'Kasten öldürmeye teşebüs, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu, 'nitelikli yağma, hürriyetten yoksun bırakma, cinsel saldırı' suçlarından da 19 ile 32 yıl arasında hapis cezaları istenen Kadir N. ve Ümit A. 19'uncu kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Ümit A. okuma yazmasının olmadığını, polislerin döverek tutunakları zorla imzalattığını söyledi.

Mahkemeye 1 sayfalık el yazısıyla bir dilekçe sunan Kadir N. ise Mahkeme Başkanı Okan Akar'dan bunu okumasını istedi. Dilekçesinde görüntü kayıtlarında kendisinin olmadığını belirten Kadir N., "Adli Tıp raporlarında A.K.'ye tecavüz edilmediği ve bakire olduğu ortaya çıkmıştır. Bunların hepsi yalan ve iftiradır" dedi.

Mağdur olan öğretmenin 1,5 aylık sürede ilçedeki 30-40 kişiyi teşhis ettiğini bildiren Kadir N.'nın avukatı Alparslan Kaya ise, müvekkilinin ulusal medyanın baskısı ile suçlandığını iddia etti. Avukat Kaya, "Öğretmenin beyanı üzerine ilk gün 70 kişi incelenmiş sadece H.Ç.'nin yüzünde çizik olduğu görülmüştür. Ne Kadir'in ne de Ümit'in kan, DNA ve meni örnekleri mağdure üzerindeki izlerle tam olarak uyuşmamaktadır. Örneklerin uyuştuğu kişilerden birisi de V.M. isimli kişidir. Ancak ne H.Ç. ne de V.M. burada yargılanmamaktadır" diye konuştu.

Mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber