AKP'li Gedikli: Türban sözümüz yok

Haber Giriş : 05 Aralık 2005 22:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, türban konusunda partisinin söz vermediğini belirterek çözüm için yine 'uzlaşma' gerekçesine sığındı.

AK Parti Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli Adıyaman'a bir takım incelemeler yapmak üzeri geldi. Gedikli, parti binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bülent Gedikli, özellikle son günler gündemde olan başörtüsü ve imamhatiplilerin kat sayı sorunu konularında açıklama yaptı.

Gedikli, yaptığı açıklamada, başörtüsü olarak bir mutabakat aradıklarını söyleyerek, "Başörtüsü meselesini bir yıl içerisinde çözeceğimiz diye bir şey söylemedik. Başörtüsü sorunu Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesi olduğunu , başörtülü kızlarımızın üniversitede eğitim görememelerini gerçekten ciddi bir sorun olduğunu söyledik. Ama bunu bir mutabakat çerçevesinde çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Bu konuda epeyi bir yol kat ettiğimizi sanıyorum. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİhM) ile varılmış olan süreç bir nihai süreç değildir. O konudaki genellemelere ben katılmıyorum. Sadece bir kişi için verilmiş ola bir karardır. Bu kararı genele yansıtmak doğru değildir. Mahkeme bireysel bir karar verdi. Zaman içerisinde toplumsal mutabakat ile çözülecek bir konudur. Başörtüsü sosyal bir süreçtir. Mutabakat olmadığı için sorun devam ediyor. Ama zaman içerisinde bu sorunu çözeceğiz. "diye konuştu.

Gedikli, imamhatiplilerin kat sayı sorunu ile ilgili olarakda şunları kaydetti; "İmam hatipler ile kat sayı konusunda ise mecliste bazı girişimler yapıldı. İstenen sonucu tam olarak vermedi. Beklediğimiz sonucu vermiş değil. Parti olarak bir çalışma içerisindeyiz. İmam hatipliler olaya artık sağlıklı bakıyor. Yeniden ele alınıp değerlendireceğiz. Kamuoyunun araştırmalarına göre partmizin oyları seçimlerdeki oylar ile aynen devam ettiriyoruz. Yüzde 40'ların üzerinde oylarımız var. Artık muhalefetler oy kaybetmeye başladı. Bunu bir ankete bakarak söylemiyoruz. Bütün anketler gösteriyor neye bakarak erken seçim istiyorlar. Biz minderden kaçmayız. Biz artık Türkiye'de herşeyin takvimine uygun yapılmasını istiyoruz. İşte gerçek istikrar böyle Türkiye'ye yerleşecek. Türkiye'de bir şecim ik defa zamanında yapılsın. Bunun Türkiye'ye faydalara çokdur. Ama erken seçiminde hiçbir faydası yoktur. "şeklinde konuştu.

CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber