Dayak yiyen polise daha çok ceza verildi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 05 Mart 2013 07:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Dayak yiyen polise daha çok ceza verildi

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde polis memuru S.K.'nın, komiser S.A. tarafından önce kendisine selam vermediği gerekçesiyle azarlanıp sonra 'komiserler gazinosu' denilen yere kapatılarak 8 komiser tarafından dövüldüğü iddiasıyla ilgili açılan idari soruşturma neticelendi. Soruşturmada dayak yiyen polis daha fazla ceza aldı. İddiaya göre verilen cezalar çevik kuvvet içinde huzursuzluk yarattı.

Radikal'in ulaştığı belgelere göre olayda adı geçen Komiser Yardımcısı S.A., 4 ay kısa süreli durdurma cezası (kıdem tenzili) aldı. Fakat cezanın bir alt hükmü uygulanarak 1 gün maaş kesimine çevrildi. Olayda dövülen polis memuru S.K. ise 24 ay uzun süreli durdurma cezası aldı ve ve bu ceza doğrudan uygulandı. 5.5 ay süreyle açıkta kalan S.A. Fatih ilçesine, S.K. ise Sefaköy ilçesine tayin edildi. Olaya karıştığı belirtilen diğer rütbeli polisler hakkında ise işlem yapılmadı.

2012 sonbaharında Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde bir polis memurunun amirleri tarafından dövüldüğü iddiası üzerine 500 polis memuru şubeye akın etmiş, polisler arasında gerilimli bir gece yaşanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber