Gümüşhane'de Afganlar Türkçe öğreniyor

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Van depreminin ardından şehre yerleşen ve Türkçe öğrenen Afgan mültecileri dil kursunda ziyaret etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümüşhane'de Afganlar Türkçe öğreniyor

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Van depreminin ardından şehre yerleşen ve Türkçe öğrenen Afgan mültecileri dil kursunda ziyaret etti.

Beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Şube Müdürü Ahmet Tuncay ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş'la birlikte Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursu ziyaret eden Vali Mayda, Afgan mültecilerle bir süre sohbet etti.

Afgan mülteciler için açılan Türkçe kursunun yanısıra Doğalgaz Kalorifer Ateşçiliği ve Bilgisayar kursunu da ziyaret eden ve kursiyerlerin öğrenme gayreti ve azmi içerisinde olduklarını gözlemlediğini belirten Vali Mayda, bundan dolayı da mutlu olduğunu söyledi.

Vali Mayda, "Eğitimin yaşı, alanı ve süreci yok. İhtiyaç duyulan her alanda Milli Eğitim teşkilatımız eğitim imkanlarını sunmaktadır. İhtiyacı olan her bir vatandaşımız da bu eğitimden faydalanmak ve eğitimi almak durumunda. Doğalgaz ateşleyici kursu ile ilgili mevzuatta yasal bir zorunluluk da var. Gerek kamu kuruluşlarında gerekse apartmanlarda kalorifer yakıcılarının bu ateşleyici sertifikasını almış olmaları yasal bir zorunluluk. Dolayısıyla bu zorunluluğu hem kursiyerler hem de eğitimcilerimiz açısından önemsiyoruz. Daha fazla insanımız bu sertifikaya sahip olsun istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber