Devlet okulu İstanbul'da ÖSS birincisi çıkardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2005 01:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabataş Erkek Lisesi ÖSS'de İstanbul birincisi.

2005 ÖSS imtihanı neticelerine göre, Fen Bilimlerinde İstanbul 1., eşit ağırlıkta Türkiye 2., Sözel'de İstanbul 2. ve Türkiye 4., Kabataş'tan çıktı.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesi'ndeki tarihi İstanbul Kabataş Erkek Lisesi, bir başarıya daha imza attı. Okul Müdürlüğünü Recep Memiş'in yaptığı, 750 öğrencinin eğitim gördüğü okul son yapılan ÖSS imtihanlarında İstanbul birincisi oldu.

Anadolu Lisesi statüsünde eğtim veren Kabataş Erkek Lisesi'nde 224 de yatılı öğrenci eğitim alıyor.
2005 ÖSS imtihanı neticelerine göre Fen Bilimlerinde İstanbul 1. cisi, eşit ağırlıkta Türkiye 2.cisi, Sözel'de ( sosyal bilimlerinde) İstanbul 2. cisi ve Türkiye 4. cüsü oldu.
Okulun resmi internet sitesi www.kabataserkeklisesi.k12.tr de okulun faaliyetleri ve başarılı öğrenciler hakkında geniş bilgi veriliyor.
Devlet okullarından kaçarak, daha iyi eğitim uğruna özel okullara gidip senede 7-15 milyar arası para ödeyen veliler, bu başarıları görünce artık çocuklarnı Devlet okullarına vermeye başladılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürleri özel okullara milyarlarca lira ödeyen veliler, Devlet okullarına her sene 1-2 milyar lira ödese, Türkiye'de eğitim çağ atlar ve özel okullar öğrenci bulamaz diyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber