Okuldaki kavgada, sendikadan müdüre destek

Memur-sen'e bağlı Eğitim-Bir Sen Bodrum ve Milas Şubeleri, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, ikisi kız üç lise öğrencisinin derste güldükleri için sınıftan atılıp, dövüldüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürüp, asıl mağdurun Sitare Özkan Çok Programlı Lisesi Müdürü C.U. ve iki yardımcısı olduğunu ileri sürdü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Mart 2013 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okuldaki kavgada, sendikadan müdüre destek

İddiaya göre, Bodrum'un Mumcular Beldesi'ndeki Sitare Özkan Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı ve İş Bilgisi öğretmeni M.Ö.K. dersine girdiği 9/A sınıfındaki öğrencilerden O.A.'yı (15), geçen perşembe günü bir arkadaşının yaptığı şakaya gülerken yakalayıp, dövdü. Öğrencilerden G.S., (15) ve A.G. (15) de, "Sadece O.A. değil. Hepimiz güldük. Abartılacak bir durum yok" dedi. Bunun üzerine M.Ö.K., iddiaya göre bu iki öğrenciyi de dövdü. M.Ö.K., daha sonra üç öğrenciyi sınıftan atıp, okul yönetimine gönderdi. Burada da okul müdürü C.U. ve okulun diğer müdür yardımcısı D.K. tarafından dövüldüklerini ileri süren üç öğrencinin durumu bildirdikleri velileri Yusuf Abucak ve Saliye Genç, jandarmalarla birlikte okula geldi.

Okul yönetimi ile veliler arasında sert tartışmalar yaşandı. Okul yöneticilerinin kendilerine hareket edip, tartakladığını ileri süren veliler, üç öğrenciyle birlikte Mumcular Jandarma Karakolu'na gidip, Okul Müdürü C.U. ve iki yardımcısından şikayetçi oldu. Bodrum Devlet Hastanesi'nden darp raporu da alan üç öğrenci, geceyi karakolda geçirdi. Üç öğrenci daha sonra savcılık, Valilik ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de suç duyurusunda bulundu. Jandarma, savcılığın talimatı üzerine okulun bazı yerlerindeki güvenlik kamerası görüntülerine incelenmek üzere el koydu. Okul yöneticileri de veliler tarafından tartaklandıklarını ileri sürüp şikayetçi oldu.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, Valilik tarafından olayı araştırmak üzere okula iki müfettiş gönderildi.

ASIL MAĞDUR OKUL MÜDÜRÜ İDDİASI

Soruşturma sürerken, Eğitim-Bir Sen Bodrum Temsilcisi Serdar Öner ve Milas Temsilcisi Şahin Akın'dan okul müdürü C.U. ve iki yarımcısına destek geldi. İki sendika temsilcisi, Sitare Özkan Çok Programlı Lisesi Müdürü C.U.'yu ve yardımcıları M.Ö.K. ve D.K.'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulunup, basın açıklaması yaptı. Eğitim-Bir Sen Bodrum Temsilcisi Serdar Öner, açıklamasında asıl mağdurun sendikalarının üyesi okul müdürü olduğunu belirterek, "Kendisi, dövüldüğü ileri sürülen öğrencilerin velileri Yusuf Abucak ve Abdullah Bakır tarafından makamında tartaklanmış ve darp edilmiştir. Olayla ilgili yapılan diğer açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Son günlerde eğitimcilere yönelik yapılan saldırılar camiamızı derinden yaralamıştır. Bu nedenle okul müdürümüz olaya tanık olan Haşim Özuçan ve Ömer Doğan isimli velilerin tanıklığı ve odasındaki kamera görüntüleri ile suç duyurusunda bulundu. Olay idari ve adli boyuta taşınması nedeniyle gerçek olmayan açıklamaların yapılması, yargıyıda olumsuz yönde etkilemektedir" dedi.

Öner, açıklamanın ardından müdürün odasında yaşandığı ileri sürülen darp olayıyla ilgili görüntüleri basına dağıttı.

"DARP EDECEK ŞEKİLDE VURMADIM"

Velilerden Yusuf Abucak, "Oğlum ve ve arkadaşlarının dövüldüğünü öğrenince okula gidip, bilgi almak hem de müdürle görüşmek istedim. Bizi odasına çağıran müdür olayı farklı yerlere çekip çocuklara ve bize hakaret etmeye başlayınca tartıştık. Ancak, darp edecek şekilde vurmadım. Biz de kendisinden şikayetçi olduk" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber