İmam polisler geliyor

Haber Giriş : 16 Aralık 2005 06:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından getirilen ve imam hatip mezunlarının düz lise diploması da alarak katsayı engeline takılmadan üniversitenin her alanında okumalarını sağlayan ?çifte diploma' yönetmeliği, Polis Akademisi'nin yolunu da açıyor. Ancak, çifte diploma, imam hatipliye harp okullarında okuyabilme olanağı tanımıyor.

Halen, imam hatip mezunu olarak Polis Akademisi dahil polis yüksekokulları ve harp okullarına alınmayan imam hatipliler, açık liseden alacakları düz lise diploması ile ?genel lise mezunu' olarak polis okullarına girebilecekler. Böylece, düz lise diplomasıyla girecekleri Polis Akademisi'nde emniyet teşkilatına üst ve orta düzey yönetici olarak yetiştirilecek imam hatipliler, polis yüksekokullarından da polis memuru olarak diploma alacaklar.

AKADEMİNİN ÖĞRENCİ KAYNAĞI

Emniyet teşkilatına orta ve üst kademe yönetici yetiştiren Polis Akademisi'nin öğrenci kaynağını, başta polis koleji olmak üzere genel lise, erkek teknik, kız teknik ile ticaret ve turizm liseleri oluşturuyor. Adayların, sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim tarihi itibari ile 22 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

POLİS OKULLARI

Yine emniyet teşkilatına polis memuru yetiştirmek üzere eğitim veren polis yüksekokullarının öğrenci kaynakları arasında da genel lise, erkek teknik, kız teknik ile ticaret turizm lisesi mezunları yer alıyor. Polis Akademisi'ne olduğu gibi, polis yüksekokullarına başvuruda da 22 yaş sınırı aranıyor.

HARP OKULUNDA AMBARGO

Ancak, çifte diploma girişiminin, harp okullarının kapısını açmaya yetmeyeceği ortaya çıktı.

Resmi ve özel düz liseler ile fen, anadolu ve öğretmen liselerinin Fen ve Türkçe-Matematik alanından mezun olanların başvurabildiği Deniz, Kara ve Hava Harp okulları için, ?öğreniminin herhangi bir safhasında meslek veya mesleğe yönelik okullarda okumamış olmak' şartı aranıyor. Buna göre, imam hatip dahil meslek liselerinden mezun olup açık liseden düz lise diploması alan hiçbir meslek lisesi kökenli adayın harp okullarına girme şansı bulunmuyor

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber