Taşımalı eğitim gören öğrencilere 'yemek' şoku

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2005 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beldelere bağlı köylerde taşımalı olarak eğitim gören öğrenciler, kaderlerine terk edildi. Beldeye bağlı oldukları için Milli Eğitim Müdürlüğü Servis İhalesi yapmazken, taşımalı eğitim gören öğrencilere verilen yemek de kesildi. Öğrenci velileri, çocuklarının bu şekilde asla başarıyı ulaşmayacağını ifade etti.

2. sınıf muamelesi gördüklerini ifade eden öğrenci velileri, "Devlet eğitimi 8 yıla çıkardı. Köylerimizdeki okulları kapattı, şimdi 'Biz taşıyamıyoruz, kendi imkanlarınızla taşıyacaksınız ve öğrencileri okutacaksınız' deniyor. Devlet bize 2. sınıf muamelesi yapıyor. Öğrencilerimiz mağdur. Yeterince eğitim alamıyorlar" dedi.

Beldelere bağlı oldukları için öğrencilere yemek de verilmediğini belirten veliler, "Çocuklarımız yemeklerini kendileri götürüyor. Devlet hem benim çocuğumu taşımalı olarak götürüyor, hem de çocuğuma usule aykırı diye yemek vermiyor, aç bırakıyor. Bu nasıl eşit eğitim? Benim çocuğumun eğitim hakkını nasıl alabilirler. Çocukları kendi kaderlerine nasıl terkederler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber