19 Mayıs Üniversitesi çalışanlarından mal bildirimi istendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2005 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuzmayıs Üniversitesi'ndeki (OMÜ) kadrolaşma iddialarını araştırmak amacıyla kurulan komisyon, üniversitenin yönetici kadroları ile Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve sorumlu hemşirelerden mal bildirimi beyannamesi istedi.

OMÜ'de keyfi yönetim, kamu kaynaklarının amaç dışı kullanımı ve kadrolaşma iddialarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan araştırma komisyonu çalışmalarını sürdürürken, OMÜ yönetiminden de bazı yeni evrak talep edildi.

Bu kapsamda, Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay olmak üzere, rektör yardımcıları, dekanlar ve dekan yardımcıları, Tıp Fakültesi Hastanesi başhekimi, başhekim yardımcıları, üniversite genel sekreteri ve genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri, şef, rektörlükte görevli akademik personel, ihale komisyonu, satın alma komisyonu, denetim muayene ve kabul komisyonları başkan ve üyeleri, teslim ve ayniyat görevlileri, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, hastanede idari görevlerde bulunan başhemşire ve yardımcıları, bölüm, kısım, ameliyathane ve yoğun bakımdan sorumlu hemşireler ve yardımcılarına ait mal bildirimi beyannameleri istendiği bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay, komisyonun isteğini yerine getirdiklerini belirterek, ?Ancak, mal bildirimi beyannameleri özlük haklarını ilgilendiriyor. Bu konuda yasal prosedür neyse onu yapacağız? dedi. Bu arada, komisyonun talebi üzerine üniversitenin 1996 yılından bugüne kadro, eğitim hareketleri ve alımlarla ilgili tüm evrakın kopyalarının Ankara'ya gönderilmesine devam ediliyor. Bugün de bir minibüs dolusu evrak fotokopisi Ankara'ya gönderilirken, bugüne kadar gönderilen evrak fotokopisinin 110 koliyi bulduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber