Bu hastaneye Başhekim dayanmıyor

Haber Giriş : 21 Aralık 2005 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en ünlü kalp ve damar hastalıkları hastanesine başhekim dayanmıyor. Hükümet, 14 Mart 2003'te Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Oğuz Taşdemir'i görevden alarak yerine Adnan Çobanoğlu'nu atadı. Taşdemir hakkında görevi kötüye kullanmaktan dava açıldı. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, şimdi de Çobanoğlu'nun görevden alınmasıyla ilgili rapor hazırladı. Raporda, bir süre önce hayatını kaybeden Nermin Erbakan'ın da doktorluğunu yapan Çobanoğlu'nun, ihalelerde usulsüzlük yaptığı öne sürüldü.

BAKAN TALİMAT VERDİ

Sağlık Bakanlığı'na usulsüzlük yapıldığına ilişkin ihbar mektupları geldi. Bunun üzerine, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 17 Ekim 2004 tarih ve 738 sayılı onay ile Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nu inceleme yapmak üzere görevlendirdi. Başmüfettişler Nebi Çelik ve Ali Özaydın, iddiaları inceleyerek 5 Kasım 2004 tarihli bir rapor hazırladı. Rapor, 2004 yılı sonunda Akdağ'a sunuldu.

Raporda, Çobanoğlu'nun görevden alınması istendi. AKŞAM'ın ele geçirdiği raporun sonuç kısmında şöyle denildi: ?Görevlerini gereği gibi yapmadıkları anlaşıldığından Başhekim Prof.

Dr. Adnan Çobanoğlu ile İşletme Müdürü

Hüseyin Karabağ'ın yöneticilik görevlerinden alınmasının, müdür yardımcıları Gülser Aras ile Saniye Karagür'e ise bir daha satın alma

işlerinde görev verilmemesinin uygun olacağı

netice ve kanaatine varılmıştır.?

DAĞLI DA GÖREVDEN ALINMIŞTI

Söz konusu raporu Bakan Akdağ'ın onaylaması halinde, başhekimin görevden alınması gerekiyor. Ancak, raporun henüz işleme konulmadığı bildirildi. Öte yandan, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Fahrettin Dağlı da, bir süre önce bazı soruşturmalar nedeniyle görevden alınmıştı. Yüksek İhtisas Hastanesi ile ilgili hazırlanan raporun, Dağlı'nın görevden alınmasına neden olan dosyalardan birisi olduğu iddia edildi.

* * *

Eski başhekime de dava açılmıştı

ÇOBANOĞLU'NDAN önce görev yapan Başhekim Oğuz Taşdemir hakkında da dava açılmıştı. Halen devam eden davada, Taşdemir'in de aralarında bulunduğu 16 kişinin, hastanenin 22 trilyon lira tutarındaki 833 kalem alım ihalesinde, görevlerini kötüye kullandıkları iddia ediliyor. Müfettiş ve bilirkişi incelemelerinde, bazı firmaların tekliflerinin haksız yere reddedildiğine yer verildiği belirtilen iddianamede, ayrıca kapalı sistem aspirasyon sondaları için muhammen bedellerin yüksek tutulduğu, Emekli Sandığı'nın belirlediği protokol fiyatlarının üzerinde alım yapılmak suretiyle kurumun zarara uğratıldığı tespitinde bulunulduğu kaydedildi. Soruşturma sonucunda sanıkların üzerine atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı öne sürülen iddianamede, 16 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ?görevi kötüye kullanma? hükmünü içeren 240. maddesi uyarınca 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis istendi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber