Kalabalık sınıflar öğretmeni etkiliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2005 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya İlköğretim Okulu'nda öğretmenler, öğrenci fazlalığının dikkatlerini dağıttığını ve bunun psikolojilerine olumsuz yansıdığını söyledi.

Batman'ın Petrolkent Mahallesi'nde 3 bin öğrenci mevcuduyla bir kasabayı andıran Sakarya İlköğretim Okulu'nda öğretmenler, öğrenci fazlalığının dikkatlerini dağıttığını ve bunun psikolojilerine olumsuz yansıdığını söyledi.

27 derslik ve 70 öğretmenin görev yaptığı okulda, sınıf mevcutları 50-60 arasında değişirken, sıralarda 3-4 öğrencinin oturmak zorunda kaldığı belirtildi. Okul Müdürü Mesut Sipahioğlu, öğrenci sayısının fazlılığı nedeniyle ne öğrencilerin sağlıklı eğitim alabildiklerini, ne de öğretmenlerin sağlıklı ders verebildiklerini dile getirdi. Sıralarda öğrencilerin kapasite yetersizliği nedeniyle 3-4'lü oturmak zorunda kaldığını ifade eden Müdür Sipahioğlu, okullarına yakın yapılan 24 derslikli okulun faaliyete geçmesiyle sıkıntılarının azalacağını söyledi. Sınıfların kalabalık olması nedeniyle öğretmenlerin psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Müdür Sipahioğlu, "Okulumuz, kalabalık olmasına karşın, 2004-2005 yılında 23 öğrencimiz Anadolu liselerini kazandı. Okul mevcudumuzun 800-900 olması gerekirken, 3 bin. Okulumuza yakın yerde 24 derslik bir okul yapılıyor. Okul faaliyete geçtiğinde rahatlayacağız" dedi. Müdür Sipahioğlu, mahalleliyle iyi bir diyalog ortamı kurduklarını ve valilik, emniyet müdürlüğü ve milli eğitim müdürlüğünün çalışmalarıyla öğrencilere çeşitli yardımların yapıldığını sözlerine ekledi.

Okulda görev yapan öğretmenler de, sınıfların kalabalık olmasından dolayı öğrencilerle tam olarak ilgilenemediklerini, 60 kişilik sınıflarda ders vermeye çalıştıklarını ve her öğrenciyle birebir ilgilenmelerinin 2 ders saati zaman alacağını belirterek, psikolojik olarak etkilendiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber