Taciz iddiasıyla yargılanan öğretmenin davasında zamanaşımı

Adana'da 9 yaşındaki kız öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat kararı Yargıtay 5. Dairesince bozulan öğretmenin davası zamanaşımından düştü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taciz iddiasıyla yargılanan öğretmenin davasında zamanaşımı

Adana'da D.Ü'nün, cinsel tacizine uğradığını ileri sürdüğü öğretmen V.S. hakkında dava açıldı.

Adana 4. Asliye Ceza Mahkemesi, ilk kararında, mağdure ve ailesinin öğretmen olan sanığa iftira etmesi ve suç isnadında bulunması için hiçbir neden bulunmadığı gerekçesiyle V.S'nin cezalandırılmasına hükmetti. Ancak mahkeme tespit ettiği cezanın yetkisini aşması nedeniyle görevsizlik kararı verdi.

Bunun üzerine dosyanın gönderildiği Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi, görev uyuşmazlığının çözümü için dosyayı Yargıtay 5. Ceza Dairesinin incelemesini istedi. Daire, dosyanın Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine kararlaştırdı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın atılı suçu işlediğine dair öğrencinin beyanı dışında herhangi bir somut delile rastlanmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Adli Tıp Kurumundan alınan raporda, mağdurenin cinsel tacize uğradığına yönelik bulgulara rastlandığına yer verildiği belirtilen kararda, olayın rapordan 4 ay önce meydana geldiği gözönünde bulundurularak, bunun kız öğrenci tarafından da yapılmış olabileceği kaydedildi.

Kararda, kız öğrencinin bu tür bir hikayeyi uydurabileceğine ilişkin psikolog raporu verildiği de anlatıldı.

Tanık ifadelerine göre, öğretmenin öğrencilere karşı iyi davrandığı, böyle bir suçu işleyecek yapıda bir insan olmadığı ifade edilen kararda, mağdurenin beyanının inandırıcı bulunmadığı kaydedildi.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 5. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin beraat kararını bozdu.

Daire kararında, mağdure ve annesinin, kendi onur ve namuslarını ilgilendiren bir konuda iftira atmaları için geçerli sebep bulunmadığı, anlatımlarında samimiyetten şüpheye düşürecek bir tutarsızlık görülmediği de vurgulandı.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun gündemine geldi. Kurul, davanın zamaşanımı süresinin dolduğuna karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber