Engellilere iş garantili bahçıvanlık kursu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Engelli Bireyler Derneği ve İŞKUR işbirliğinde zihinsel ve fiziksel engellilere yönelik 5 ay sürecek iş garantili bahçıvanlık mesleki edindirme kursu düzenlenecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2013 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engellilere iş garantili bahçıvanlık kursu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Engelli Bireyler Derneği ve İŞKUR işbirliğinde zihinsel ve fiziksel engellilere yönelik 5 ay sürecek iş garantili bahçıvanlık mesleki edindirme kursu düzenlenecek. Kurslar 22 Nisan'da Büyükşehir Belediyesi Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Antalya Engelli Bireyler Derneği'nin engellilere iş garantili mesleki eğitim kursu verilmesine yönelik hazırladığı Gökkuşağı Serası projesi İŞKUR tarafından kabul edildi. Proje ile Büyükşehir Belediyesi Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde zihinsel ve fiziksel engellilere yönelik bahçıvanlık mesleki edindirme kursu açılıyor. 22 Nisan'da başlayacak kursa ilk etapta 10 engelli vatandaş katılıyor.

STAJ GÖRECEKLER

Zihinsel ve fiziksel engelli işsizlerin toplum yaşamına tam katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla düzenlenecek kurs, uzman personel gözetiminde ve mesleğinde usta elemanların desteğiyle gerçekleşecek. Engelli kursiyerlerin eğitimi sonuçlanmadan, eğitildikleri sektörlerde faaliyet gösteren özel ve kamu sektörü işletmeleri ile temasa geçilerek, staj imkanı sunulacak. Engellilerin adım adım çalışma hayatıyla bütünleştirilmeleri sağlanacak.

İŞ GARANTİLİ

5 ay sürecek kurs sonunda, yeteneklerine, tecrübelerine ve öğrenme hızlarına bağlı olarak meslek eğitimi başarıyla sonuçlandıran kursiyerler, süs bitkileri seraları, peyzaj büroları, fidanlıklar, park bahçeler müdürlükleri, otel, fabrika, tatil köyü gibi yerlerde işe yerleştirilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber