Kilitbahir Köyünde fener alayı düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyünde fener alayı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2013 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilitbahir Köyünde fener alayı düzenlendi

Köy meydanında toplanan yüzlerce kişi, dağıtılan meşaleleri yakarak yürüyüş kolu oluşturdu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, vatandaşlar köy meydanından marşlar eşliğinde yürüyerek, orta liman mevkisine geldi. Burada yapılan havai fişek gösterisi ilgiyle izlendi. Vatandaşlar daha sonra Kilitbahir Kalesi önünden geçerek, eski karakol binası yolundan köy meydanına ulaştı. Park çay bahçesinde düzenlenen eğlence programında çocuklar doyasıya eğlendi. Köy muhtarı Ali Tınaz, bu yılki fener alayının daha kalabalık olduğunu belirterek, Eceabat'tan ve diğer köylerden etkinliğe katılanlara teşekkür konuşması yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay konuşmasında "bu mutlu günde ailem ve çocuklarımla aranızda bulunmaktan büyük onur duydum" dedi.

Etkinliğe Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, İl Genel Meclis Üyesi Halil Duymaz, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu, Eceabat Mal Müdürü Nigar Güzel, Sosyal Yard. ve Dayanışma Vakfı Md. Fisun Alhan, Milli Park Müdür Yardımcısı Erhan Alhan, Opet A.Ş. Eceabat Koordinatörü Fatma Hacıalioğlu ve çok sayıda mülki erkanla beraber Eceabat ve çevre köylerden vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber