Sivas Emniyetinden 'Abartılı Egzoz' uygulaması

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, "Trafikte Gürültüye Hayır" projesi kapsamında abartılı egzoz uygulaması yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2013 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivas Emniyetinden 'Abartılı Egzoz' uygulaması

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, "Trafikte Gürültüye Hayır" projesi kapsamında abartılı egzoz uygulaması yaptı.

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde bazı araçlara insanları rahatsız edecek derecede aşırı gürültülü ve çeşitli sesle çıkartan abartı egzoz takıldığı ve bunların çeşitli yöntemlerle kumanda edildiği tespit edildi. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün de destekleriyle kanuna aykırı gürültü, ses ve emisyon çıkaran araçlara yasal işlem yapıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'nda yapılan denetimlerde gürültü çıkaran araç sürücülerine Karayolları Trafik Kanunu'nun 30/1-b maddesine göre 166 TL para cezası uygulandı. Araç sürücüleri gerekli standartları sağlayamadığı takdirde araçları trafikten men edilecek.

Bu arada, proje kapsamında kentteki çeşitli noktalara kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla 5 bin tane afiş ve broşür bastırıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber