Tahliye olduğu cezaevi kapısında gözaltına alındı

Adana'da 19 yaşındaki Samet Batıbey, hırsızlık suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Mayıs 2013 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tahliye olduğu cezaevi kapısında gözaltına alındı

Adana'da 19 yaşındaki Samet Batıbey, hırsızlık suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. Batıbey, cezaevine kapısında tekrar gözaltına alındı. 2 ay cezaevinde kalan Batıbey'in tutuklanmadan önce arkadaşı 20 yaşındaki Caner Taş ile birlikte 20 evden hırsızlık yaptığı saptandı.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin, Selahattin Eyyubi, Karacaoğlun ile PTT Evleri Mahallesi'ndeki olaylar ile ilgili çalışma yapan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 20 ayrı olayda Samet Batıbey ile Caner Taş'ın parmak izlerini tespit etti. Samet Batıbey'in hırsızlık suçundan tutuklu olduğunu belirleyen ekipler, tahliye edileceği günü beklemeye başladı. Samet Batıbey, 8 Mayıs'ta cezaevi kapısında polis ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Batıbey'in arkadaşı Caner Taş da Kiremithane Mahallesi'ndeki evinde ekiplerce ele geçirildi.

Cezaevinde 2 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Samet Batıbey'in, tutuklanmadan önce, yağmur suyu tahliye borularından tırmanarak girdiği 20 ayrı apartman dairesinden yaklaşık 60 bin TL, cep telefonu, bilgisayar ve ziynet eşyası çaldığı kaydedildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularında suçlamayı kabul etmeyen Batıbey ile Taş, polislerin olay yerlerinde elde ettiği parmak izlerinin kendilerine ait olduğunu belirleyince hırsızlıkları kabul etti.

Merkez Yüreğir İlçesi'nde uzun süreden bu yana suç işleyen hırsızlık şüphelileri güvenlik kameralarıyla da görüntülendi. Elde edilen görüntülerde, apartmanın bahçesine giren hırsızı, bir süre çevreyi izleyip, kendisini gören kimsenin olup olmadığına baktı. Kimse olmadığını anlayan şüpheli, klima motoru ve pencere demirlerinden tırmanarak 3'üncü kata kadar çıktı. Bir süre sonra aynı yolu kullanarak indi. Evden aldığı çantayı omzuna asan şüpheli, rahat tavır ve sakin adımlarla uzaklaştı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan Samet Batıbey ile Caner Taş, 20 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi olarak adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber