BEÜ öğrencisi milli takıma seçildi

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) öğrencisi ve O-Sport ustası Mehmet Ali Ersavaş, Türk Milli Takımı'na seçildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BEÜ öğrencisi milli takıma seçildi

İstanbul Şile'de, 10-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılan Türk Milli Takımı seçmelerinde Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu Gemi Makinaları Programı öğrencisi Mehmet Ali Ersavaş, Sambo Federasyonu Milli Takımına seçildi. O-SPORT dalıyla küçük yaşlardan bu yana ilgilenen Mehmet Ali Ersavaş; milli formayı giyecek olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirterek; "Bana inanan ve benden desteğini esirgemeyen, başta Üniversitem olmak üzere, herkese teşekkür ederim" dedi.

1992 Şanlıurfa doğumlu olan Mehmet Ali Ersavaş, ilköğretim ve lise eğitimini Osmaniye'de tamamladı. 2011-2012 öğretim yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu Gemi Makinaları Programında öğrenim görmeye başlayan Ersavaş, halen bu okulda öğrenimine devam ediyor.

Mehmet Ali Ersavaş, 2012 yılında Antalya'da düzenlenen O-SPORT Dünya Şampiyonasında birinci olarak altın madalya aldı. Ersavaş ayrıca, 30-31 Mart 2013 tarihleri arasında Adana'da düzenlenen O-SPORT Türkiye elemelerinde, sakatlanarak son maçına çıkamadığı için, Türkiye ikincisi oldu ve +94 kg Büyük Erkekler Part Fight müsabakalarında Türkiye ikincisi olarak Azerbaycan'da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

Muay Thai Federasyonuna bağlı olan sporun bu dalı, dünyada oldukça tanınan ve sevilen bir spor. O-SPORT'un müsabakalar dışında darp, kavga, dövüş, öldürme gibi bir felsefesi kesinlikle bulunmuyor. Boks, güreş, kick boks ve muay thai karışımı bir spor olan O-SPORT'un kuralları arasında yerde mücadele de bulunuyor. Ancak, yere düşen sporcunun yüzüne yumruk vurulmaması da gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber