Polis sordu: Başbakan'ı sevmiyor musunuz?

Bursa'da ?Ampul Tayyip' sloganı atan liselilere soruşturma açıldı, polis öğrencilere sordu: Başbakan'ı sevmiyor musunuz?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis sordu: Başbakan'ı sevmiyor musunuz?

Bursa'da Liseli Genç Umut adlı grup üyesi liselilerin mart ayında yaptıkları bir eylemde attıkları “Ampul Tayyip” sloganının ardından 14'ü liseli 16 kişiye soruşturma açıldı. Gençlerden 14'ü hakkında “Kamu görevlisine hakaretten” dava açıldı. Eylemin ardından bazı öğrencilerin evine kadar giden polis, “Başbakanımızı sevmiyor musun?”, “Sizi bir araya getiren kimdi?”, “Slogan attıranı tanıyor musun?” sorularını yöneltti. Bursa'da 25 Mart'ta düzenlenen “Parasız eğitim, sınavsız üniversite” eyleminde bir grup liseli öğrenci AKP İl Başkanlığı'na yürüdü. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; yürüyüş sırasında öğrenciler “Ampul Tayyip” sloganı atınca polis harekete geçti. 14'ü Liseli Genç Umut üyesi, 16 kişi hakkında soruşturma açıldı.

Duruşma 27 Haziran'da

Gruptaki bazı öğrencilerin evine kadar giden polis, bir öğrenciyi “Yaptığınız büyük bir suç. Başınıza kötü şeyler gelecek” diye tehdit ederken, aileler tek tek ziyaret edilerek uyarıldı. Bir başka öğrenci de okuluna gelen polisler tarafından gözaltına alındı.

Olayın ardından ifade veren liselilere “Başbakanımızı sevmiyor musun da bu sloganı atıyorsun?”, “Sizi orada bir araya getiren kimdi?”, “Nasıl bir araya geldiniz?”, “Megafon ile slogan attıranı tanıyor musun” soruları yöneltildi. Soruşturma ile ilgili ifadelerin alınmasının ardından Bursa Cumhuriyet Çocuk Savcılığı tarafından 14 Liseli Genç Umut üyesi liseliye “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması 27 Haziran Perşembe günü Bursa 1. Çocuk Mahkemesi'nde görülecek.

İlk dava değil

Grup üyeleri hakkında 2009'da da yine aynı slogan nedeniyle dava açılmıştı.

7 kişi hakkında açılan dava sonucunda 2 kişi beraat etmiş, 4 kişi 11'er ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırılmış ve daha sonra cezalar ertelenmişti. Ayrıca davası çocuk mahkemesinde görülen bir grup üyesi liseli ise başta 7 ay 23 gün hapis cezasına çarptırılmış daha sonrasında cezası 3 ay 26 gün kamu cezasına dönüştürülmüştü. Ardından 2011 yılında Giresun'da 9 kişilik grup hakkında dava açılmıştı.

www.gazeteport.com.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber