Söke'de Taksim eylemi

Söke'de Hükümet meydanında toplanan grup eylem yaparak Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2013 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Söke'de Taksim eylemi

Söke CHP başta olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısı yanında, sosyal paylaşım sitelerinden yapılan çağrılar üzerine ilçenin Hükümet Meydanında toplanan kalabalık grup; Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etti. Hükümet aleyhine sloganlar atan grup, marşlar söyledi.

Eylemde konuşan Söke CHP İlçe Başkanı Osman Ünsal, katılımcılara teşekkür ederek, "Bu direniş kutlanamayan 19 Mayısların, 29 Ekimlerin, açılamayan Türk Bayraklarının direnişidir. Bugün yere düşen bir Fenerliyi bir Galatasaraylı kaldırıyorsa, eczaneler yaralı vatandaşlara ilaç veriyor, doktorlar, avukatlar gönüllü çalışıyorsa, herkes evlerini yaralılara açıp bir bardak su veriyorsa, bu millet ölmez, bu Cumhuriyet yıkılmaz. 31 Mayıs tarihini bir kenara yazın arkadaşlar. 31 Mayıs, Türk Milleti'nin birinci vazifesini yaptığı gündür. Biz Türk Milletiyiz. Yaptığımız eylem değil devrimdir" dedi.

Söke'de gerçekleşen eylemde yapılan açıklamanın ardından bir grup, Hükümet Meydanı ve Uğur Mumcu Parkı gibi alanlarda oturma eylemine devam edeceklerini açıkladı. İlçede emniyet güçlerinin tedbir aldığı eylemde, gruplar olay çıkmadan dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber