Erdoğan: Gerekirse kabine değişir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2006 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabine değişikliğiyle ilgili söylentilere ?kulak asılmaması? gerektiğini kaydederek, ?değişimin gerekli olduğu zaman yapılacağını? söyledi.

?Bu tür söylentilere pek kulak asmayalım değişim yapılacaksa yapılır. Ama değişim yapılmayacaksa bunun dedikodusuyla kendini yormak yanlış. Bu tür dedikodular yapanlar kendilerini yoruyorlar. Biz, nasıl daha önce bazı arkadaşlarımızı değiştirdiysek, şimdi de eğer yapılacaksa, böyle bir şey gerekiyorsa, gerekli olduğu zaman da arkadaşlarımızı çağırırız, otururuz, konuşuruz, o değişimi yaparız.

Başkanlık Divanı'ndaki arkadaşlarımız da her zaman söylüyor; 'Sayın genel başkanım hiç endişeniz olmasın eğer değiştirmeyi gerektiren herhangi bir an varsa buyurun istifalarımız elinizdedir. İstediğiniz gibi bizi değiştirebilirsiniz'... Kaldı ki zaten o tür bir istifaya da bizim tüzüğümüzde gerek yok.

Bakanlar Kurulu'nda aynı şekilde arkadaşların hepsinin bu noktada zaten açık teslimiyetleri vardır. 'Böyle bir şeyi siz hissettiğiniz anda zaten hazırız' derler. Böyle bir sıkıntımız orda da yok. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve sonuna kadar da bu gayretle gideceğiz. Bu tür kulisler, aslında bir siyasi hareketin içinde olanlardan çok, dışardan olan pompalamalardan kaynaklanıyor. Bakıyor ki bu ekip sağlıklı gidiyor, dayanışma içinde gidiyor, 'bizim bunlara birşeyler yapmamamız lazım' diyor. Ne yapacaksın? Tertemiz suyun içerisine bir damla mürekkebi damlatırsak, tertemiz su bulanık hale gelir. Tabi biz de buna kolay kolay fırsat vermeyiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber