Doktora dayağa hapis geliyor

Meclis’e sunulan sağlıkta torba tasarıdan çok sayıda yenilik çıktı. Doktora dayağa hapis geliyor. Sünnetçiler iki yıl sonra tarih oluyor. Ölenin korneası ise yakınlarına sormadan alınabilecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Haziran 2013 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktora dayağa hapis geliyor

SAĞLIKTA yeni dönem... Sağlık Bakanlığı, Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Torba tasarı, önceki akşam TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Torba Tasarı sağlık alanında çok sayıda değişiklik içeriyor. İŞTE o değişiklikler...

ÖLENİN KORNEASI İZİNSİZ ALINABİLECEK: Türkiye'de kornea bağışının çok düşük seviyede olması nedeniyle bir düzenleme yapılarak, vefat eden herkesin göz korneasının aksi yönde vasiyeti olmadığı sürece Sağlık Bakanlığı'nca izinsiz alınmasının yolu açılıyor.

AİLE HEKİMİNE, DIŞARIDA ÇALIŞMA İMKANI: Kamuda yöneticilik görevi bulunmayan tabipler ile aile hekimleri, çalışma saatleri dışında aylık 30 saatten fazla olmamak şartıyla işyeri hekimliği yapabilecek. Sağlık personelinin, iş ve ikametinin aynı yerde olması mecburiyeti kaldırılıyor.

SÜNNETÇİLİK 2 YIL SONRA TARİH OLUYOR: Sünneti yalnızca hekimler yapabilecek. Sünnetçilik yapanlar 31 Aralık 2015 tarihine kadar işlerine devam edebilecek.

İTHAL KADAVRA GELİYOR: Bilimsel araştırma yapılacak yeterli kadavra yoksa yurtdışından ithale gidilecek.

ARAŞTIRMA DA İZNE BAĞLI

Tıbbi ve biyolojik, bitkisel, kozmetik ürünler, hammaddeler ile tıbbi cihazların bilimsel araştırma amacıyla insanlar üzerinde kullanılabilmesi Sağlık Bakanlığı'nın iznine tabi olacak.

ECZANEYE CEZA: Eczanelerde yapılan ilaçtaki maddelerin saf olmaması, ruhsatlı formüle uymaması halinde, eczaneye 500 bin liraya kadar ceza kesilecek. Bu tür ürünleri izinsiz satanlara 300 bin liraya kadar para cezası verilecek.

SALDIRMAK SAVAŞ SUÇU

- Hastane gemileri, savaş alanlarında kullanıldığı için çoğunlukla askeri kuvvetler tarafından kontrol edilir.

- Bir hastane gemisine saldırmak savaş suçuyla eşdeğer görülürken, düşman kuvvetlerin gemiye çıkıp, gemide inceleme ve arama yapma hakkı vardır.

- Her ulustan yaralı ve hastayı tedavi etmek ve taşımak için kullanılabilir.

- Hastane gemileri ilk olarak 17'nci yüzyılda İngiltere tarafından kullanılmaya başlandı.

- Özellikle İkinci Dünya Savaşı'nda yolcu gemileri, hastane gemisine çevrildi.

- Modern hastane gemilerinin görünür bir yerinde Kızılhaç ya da Kızılay olması gerekir.

DOKTOR 'ÖZEL' ÇALIŞMASININ YARISINI VERECEK

Tam Gün düzenlemesinde ilginç ayarlamalar da yapıldı. Buna göre, kadrolu öğretim üyeleri hiçbir şekilde özel muayenehane açamayacak ancak profesör ve doçentler özel hastane ve vakıf üniversiteleri hastanelerinde üniversite yönetim kurullarının onayıyla çalışabilecek. Aldıkları ücretin yarısı ise üniversitenin döner sermayesine aktaracak. Öğretim üyeleri, mesai saatleri dışında üniversite hastanelerinde hizmet verebilecek. Kazancının yarısını döner sermayeyeye aktaracak.

BİTKİSEL İLACA 5 YIL HAPİS

Bitkisel dahil ruhsatsız olarak ilaç yapan ve pazarlayanlar, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber