Tüketicilere 'dolandırıcılık' uyarısı

Tüketiciler, her gün yeni dolandırıcılık ve istismar yöntemleriyle karşılaşıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2013 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkan Yardımcısı Ali Acar, Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde iş takibi bahanesiyle ücret talep eden kişilere karşı vatandaşları uyararak, "Tüketiciler, her gün yeni dolandırıcılık ve istismar yöntemleriyle karşılaşıyor" dedi.

Derneğin Eskişehir'deki genel merkez bürosunda basın toplantısı düzenleyen Acar, son zamanlarda artan tüketici sorunlarını fırsat bilerek istismar eden bazı kişiler olduğunu bildirdi.

Acar, söz konusu kişilerin, Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri'nde iş takibi bahanesiyle tüketicilerden ücret talep ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tüketiciler, her gün yeni dolandırıcılık ve istismar yöntemleriyle karşılaşıyor. 'Tüketici Hakem Heyetlerinde sizlerin sorunlarını çözüm noktasında sizin yerinize bizler temsil edelim, hesabımıza para yatırın, kredi kartınızın son üç rakamını verin' ve benzeri şekilde 'yardımcı olacağız' diyen kimselerin, bu taleplerine itibar edilmemelidir. Zira vekil olarak sadece avukatlar bu işlerde görev alabilir ve bu işleri takip edebilirler. Yine tüketiciler adına da bu işleri takip etmek için ancak avukatlar atanabilirler. Bunun dışında kişi, kuruluş, şirket olarak tüketicilerin istismar edilmesi ve yanlış yönlendirilmesinin önüne geçmek için bu tür yerlere itibar edilmemeli hatta bu konuda gönderilen her türlü broşür ve belge ile yine ödeme yapılması yönündeki hesaplara ilişkin açıklamalar suç unsuru oluşturacağından ilgili makamlara bu husus iletilerek yasal takip başlatılmalıdır."

Acar, Tüketici Hakem Heyetlerine başvurularda ücret istenmediğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber