Danıştayın kararı memurların kafasını karıştırdı

Haber Giriş : 11 Şubat 2006 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 2. Dairesi'nin, öğretmenin okula geliş-gidişi sırasında başını açmak zorunda olmasına ilişkin kararı memurların kafasını karıştırdı.

Danıştay 2. Dairesi'nin, öğretmenin okula geliş-gidişi sırasında başını açmak zorunda olmasına ilişkin kararı memurların kafasını karıştırdı. Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu, "Danıştay'ın kararı kafalarımızı karıştırdı" dedi ve şu soruların cevaplanmasını istedi: "Erkek öğretmenler mesai saati dışında da takım elbise giymek ve kravat takmak zorunda mı? Öğrencilerin şort veya mayoyla denize girmeleri çocuklara kötü örnek oluşturur mu? Devlet memurlarının kötü örnek olmamak için başörtülü esnaflardan alışveriş yapmaması mı gerekir? Devlet memurları sevgilisiyle parklarda el ele dolaşabilecek mi? Devlet memurları Fenerbahçe'yi tutarsa kötü örnek olurlar mı? Memurlar başörtülü eşlerini boşasınlar mı?" Eğitim Bir-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu da, "Bu karar 28 Şubat sürecinin yansımasıdır ve yargı açısından bir 'irtica'dır" dedi.

Türk Eğitim Sen Başkanı Şuayip Özcan ise kararı, "Sürekli resmi elbisiyle mi dolaşacağız. Bu kararla yakında evin içine de müdahale ederler" diye değerlendirdi.

DİNÇER DE İSYAN ETTİ

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, kararın özel hayata müdahale olduğunu belirterek, bunun İran'daki "başörtüsü takma zorunluluğu"na benzer bir "başını açma zorunluluğu" anlamına geldiğini söyledi. Dinçer, şunları söyledi: "Memurların kamu görevi yaparken uyması gereken kılık kıyafet yönetmeliği var ama dışarda böyle bir şey olamaz. Öğretmen okulda spor ayakkabı giyemiyor, dışarda da mı giyemiyecek. Bu evin içine de müdahaledir. Pijamayla oturmak bile yasaklanıyor. Bu kararın, İran'da kadınların dışarda türbanla gezme zorunluluğundan ne farkı var?"

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber