Muhtarın ilginç fotoğraf koleksiyonu

Devrek'te bir muhtar, bürosunun duvarına hayatını kaybeden mahalle sakinlerinin de aralarında bulunduğu bine yakın kişinin fotoğrafını sergiliyor- Yeni Mahalle Muhtarı Akpınar:- "Hobi olarak 29 yıl önce toplamaya başladığım fotoğraflarımı muhtarlık bürosunun duvarına asmaya devam ettim"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2013 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtarın ilginç fotoğraf koleksiyonu

Devrek ilçesinde bir muhtar, bürosunun duvarına arkadaşları, mahalle sakinleri ile hayatlarını kaybeden mahallelilerin fotoğraflarını sergiliyor.

Yeni Mahalle Muhtarı Durmuş Akpınar (70), AA muhabirine, 29 yıldır muhtarlık yaptığını belirterek, mahallesinde oturan, çocukluk arkadaşları, sevdiği dostları ve yaşamını yitiren mahalle sakinlerinin fotoğraflarından oluşan koleksiyonunu muhtarlık binasında sergilediğini anlattı.

İilk başta hobi olarak muhtarlık bürosunun duvarlarına tanıdıklarının fotoğraflarını astığını ifade eden Akpınar, şöyle konuştu:

"Şoförlük yaptığım sırada Bolu'da yakın bir arkadaşımın kahvehanesinin duvarındaki fotoğrafları görünce hoşuma gitti. Ben de fotoğraf toplama merakı başladı. Hobi olarak 29 yıl önce toplamaya başladığım fotoğraflarımı muhtarlık bürosunun duvarına asmaya devam ettim. Şu anda yaklaşık bin fotoğrafım var. Fotoğraf albümümde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in de fotoğrafları var."

"Fotoğraflarım herkesin ilgisini çekiyor"

Fotoğraflara baktıkça, çocukluk arkadaşlarını, mahallesinde yaşayanları ve yaşamını yitirenleri yad ettiğini belirten Akpınar, fotoğraf sergisiyle onların anısını yaşattığını kaydetti.

Akpınar, zaman zaman yaşamını yitirenlerin akrabaları ve çocuklarının, muhtarlık binasına gelerek yakınlarının fotoğraflarına baktığını dile getirerek, fotoğraflarının herkesin ilgisini çektiğini söyledi.

Herkesin bu konuda kendisine destek verdiğini ifade eden akpınar, şöyle devam etti;

"Böylelikle bugüne kadar fotoğraflar çoğalarak geldi. Fotoğrafları asılı olanların hepsini tanıyorum. Fotoğrafların tamamına yakınını muhtarlık yaptığı süre içerisinde biriktirdim. Fotoğraflardakilerin bazıları, genç yaşta, kimisi de trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Bazıları ise şu anda gurbette yaşıyor. Bu fotoğraflara bakarak hepsini özlemle yad ediyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde tekrar muhtarlığa aday olacağım. Seçimleri kazanamazsam benden sonra gelecek olan muhtarın kabul etmesi durumunda bu fotoğrafları kendisine devredeceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber