Kendini zincirleyerek, CHP'yi protesto etti

CHP'de aday belirleme sürecinde ön seçim yapılmasını isteyen 60 yaşındaki Ferhat Gedikli, kendisini zincirleyerek Alanya'dan Antalya'ya kadar yürüdü- Tepkisini CHP İl Başkanı Kök'e ileten Gedikli:- "Tek istediğim halkın önüne sandık konulması ve adayların ön seçimle belirlenmesi"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2013 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da bir vatandaş, CHP'de aday belirleme sürecinde ön seçim yapılmadığı gerekçesiyle kendisini zincirleyerek eylem yaptı.

Alanya'dan Antalya'ya kadar olen 138 kilometrelik mesafeyi yürüyen 60 yaşındaki Ferhat Gedikli, CHP İl Başkanlığı binası önünde basın açıklaması yaptı. Yerel seçimlerin yakınlaştığını ve aday adaylarının başvurularını yaptıklarını hatırlatan Gedikli, ancak aday belirleme konusunda partinin ön seçim yapmadığını ileri sürdü.

Parti içindeki adayları tabandaki partililerin belirlemesi gerektiğini söyleyen Gedikli, "Tek istediğim halkın önüne sandık konulması ve adayların ön seçimle belirlenmesi. Aş istemiyorum, iş istemiyorum" dedi.

Gedikli, açıklamasının ardından CHP İl Başkanı Devrim Kök'ü ziyaret ederek, tepkisini dile getirdi. Partide adayların ön seçimle belirlenmediğini vurgulayan Gedikli, seçim sürecinin demokratik bir şekilde yapılabilmesi için adayları partinin değil, halkın belirlemesi gerektiğini kaydetti. Kendisinin gençlere örnek olduğunu ifade eden Gedikli, CHP İl Başkanlığından olumlu bir yanıt alamazsa genel merkeze yürüyeceğini söyledi.

"Biz de ön seçimi savunuyoruz"

CHP İl Başkanı Kök de henüz aday belirleme sürecinin başlamadığını söyledi. Aday adayların 2 Eylül'e kadar başvuruda bulunacaklarını ve 2 Eylül'den sonra adayların belirleneceğini dile getiren Kök, "Demokratik eylemlere açığız. Partililerin sandık beklentisini doğal olarak görüyoruz bizim de arzu ettiğimiz sandık içinden adayların belirlenmesidir. Biz de ön seçimi savunuyoruz. Henüz aday belirlemesi yapılmadı ve bu doğrultuda sizin protestonuz erken olmuş" diye konuştu.

Kök, aday belirleme sürecinde partililerin karar verme mekanizması içinde olmasını istediklerini bildirdi.

Ferhat Gedikli, bir süre partililerle görüştükten sonra partiden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber