İl içi sıralar ne zaman çalıştırılacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Eylül 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İl içi sıralar ne zaman çalıştırılacak

06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İsteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme suretiyle atamalar” başlıklı 34. maddesi 1. fıkrasında il içi yer değiştirmelerin kaç defa yapılması gerektiği hüküm altına alınmıştır.

“MADDE 34 – (1) (Değişik: RG-30.07.2010-27657) İl içinde yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, tercih ettikleri eğitim kurumları itibarıyla yapılan sıraya bağlı olarak haziran ve ağustos aylarında birer kez olmak üzere eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı çerçevesinde hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilir. Ataması yapılamayanların sıraları ağustos ayı sonu itibarıyla iptal edilir. İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, alanlar itibarıyla belirlenen kontenjan ölçüsünde tercih edilen eğitim kurumlarına hizmet puanı üstünlüğüne göre ilgili yılın haziran ayı içinde yapılır.”

Bu yönetmelik hükmüne göre; il içi yer değiştirme işlemlerinin, Haziran ve Ağustos aylarında birer kez olmak 2 defa gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber