28/02/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2006 06:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti Grup Toplantısı'na katılacak. Saat 14.00'te Irak Başbakanı İbrahim Caferi ile görüşecek olan Başbakan Erdoğan, saat 17.00'de 'Tekstil Sektörünün Sorunları' konulu toplantıya katılacak.

TBMM gündemi
- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- CHP Grup Toplantısı saat 13.00'te yapılacak.
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- Anavatan Partisi Milletvekili Zübeyir Amber, saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 15.00'te gerçekleştirilecek.
- TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu toplantısı saat 14.00'te yapılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da saat 17.00'de, 'Tekstil Sektörünün Sorunları' konulu toplantıya katılacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda saat 11.00'de, başarılı sporcuları ödüllendirecek.
- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ceylan Intercontinental Otel'de saat 11.00'de TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 11.00'de Başkanlık Divanı Toplantısı'na katılacak, saat 12.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Kadın Kolları tarafından düzenlenen "28 Şubat Çerçevesinde Türkiye'de Global Güçlerden Bağmsız Siyaset Yapma Fikri" konulu panel, 13.00-17.00 saatleri arasında Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara'da saat 12.00'de, İç Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu üyelerini kabul edecek.
- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ankara'da saat 11.00'de, 'İl Müftüleri Semineri Sonuç Bildirgesi'ni açıklayacak.
- Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nce, saat 09.30'da 'Ankara/Bolu Destinasyonu' çalıştayı düzenlenecek.
- Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Ankara'da saat 11.15'te 'Deprem Haftası' uygulamasına katılacak.
- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara'da saat 14.00'te basın açıklaması yapacak.
- DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve MYK üyelerin hakkında açılan davanın ilk duruşması, Ankara'da saat 13.30'da gerçekleştirilecek.
- İnsan Hakları Derneği, Ankara'da saat 11.30'da, '2005 Yılı Genel İnsan Hakları Raporu'nu açıklayacak.
- Görme Engelliler İçin Aile Danışma Merkezi'nin açılışı, Ankara'da saat 14.00'te yapılacak.
- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, saat 17.00'de yazar Turgut Özakman'ı konuk edecek.
- Gazi Üniversitesi tarafından, saat 14.00'te, 'Üniversitemizde Öğrenci Başarısına Etki Eden Etmenler' konulu bir oturum düzenlenecek.
- Sivil Savunma Günü kutlama programı çerçevesinde İstanbul'da saat 09.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak. Saat 14.00'te İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü'nde kutlama programı gerçekleştirilecek. Törenlere İstanbul Valisi Muammer Güler de katılacak.
- 2. Best Akademisyenler ve Firmalar Sempozyumu, saat 18.30'da İTÜ Ayazağa Süleyman Demirel Kampüsü'nde başlayacak.
- Şarkıcı Teoman'ın Prof. Dr. Orhan Kural hakkında açtığı 55 bin YTL'lik tazminat davası, saat 10.00'da Beyoğlu Adliyesi 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek.
- Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği tarafından düzenlenen, "Sağlık Sisteminde Sorunlar ve Çözümleri" konulu basın toplantısı, saat 19.30'da Eresin Oteli Balo Salonu'nda yapılacak.
- Hüsn-ü Fasıl Konserler Dizisi'nin İstanbul konseri, saat 21.00'de Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.
- Bahçelievler Deprem Paneli, saat 14.00'te Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
-------------------------------

TÜSİAD Yönetim Kurulu, Bakan Çelik ile bir araya gelecek
- TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile bir araya gelecek. Ceylan Intercontinental Otel'de saat 11.00'de gerçekleşecek görüşmede, yargı reformu konusu ele alınacak.

IBM ile Zorlu Holding arasında imzalanan anlaşmanın ayrıntıları
- IBM Türk ile Zorlu Holding arasında imzalanan anlaşmanın ayrıntıları, saat 10.00'da Conrad Otel'de düzenlenecek toplantı ile açıklanacak. Toplantıya, Zorlu Holding Bilgi Teknolojileri Direktörü Hamza Cihan Sarı, IBM Türk Genel Müdürü Hüseyin Kızıltay ve IBM Türk Stratejik Dış Kaynak Kullanımı Hizmetleri Müdürü Ali Kançal katılacak.

'Geleceğin Markaları' projesinin tanıtım toplantısı
- Microsoft Türkiye, hayata geçirdiği 'Geleceğin Markaları' projesinin ayrıntılarını Ritz-Carlton Oteli'nde saat 10.30'da düzenlenecek basın toplantısında açıklayacak. Toplantıya, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan da katılacak.

Net Holding'in 30. yıl kutlama töreni
- Turizm sektörünün gelişmesinde büyük rol oynayan Net Holding, yatırımlarını, hedeflerini ve vizyonunu 30. kuruluş yıldönümünde açıklayacak. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 19.30'da düzenlenecek Net Holding'in 30. yıl kutlama törenine KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer ve KKTC Sağlık Bakanı Hüseyin Celal konuşmacı olarak katılacak.

Superonline'ın basın toplantısı
- 350'den fazla global operatörün yer aldığı WiMAX Forum'a katılan ilk Türk operatörü olan Superonline, WiMAX teknolojisini ve Forum'u detaylı anlatmak, Türkiye'de konuyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla Superonline Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Apple IMC'nin semineri
- Apple IMC, dünyada hızla yayılarak bir trend haline gelen ve Türkiye'de de ilgi gören podcast hakkında tüm merak edilenleri paylaşmak amacıyla saat 14.00'te Divan Kuruçeşme'de seminer düzenleyecek. Seminerde podcast tarihçesi ve iş hayatına uygulanması ile ilgili sunumlar da yer alacak.

Migros ve Procter and Gamble'ın proje tanıtımı
- Migros ve Procter and Gamble'ın (P&G) zihinsel engelliler ile ilgili geliştirdiği projenin tanıtım toplantısı saat 10.30'da Swissotel'de yapılacak. Toplantıya, Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu Onursal Başkanı Dilek Sabancı ile zihinsel engelli sporcuların yanı sıra Türkiye'nin önde gelen sporcuları Mirsad Türkcan, Tümer Metin, İbrahim Toraman, Hakan Demirel ile Bayan ve Erkek Milli Voleybol Takımı oyuncuları katılacak.

Gülaylar Group'un basın toplantısı
- Gülaylar Group, saat 10.00'da Çırağan Sarayı Bellini Salonu'nda düzenleyeceği basın toplantısında, Nişantaşı'nda yapımına başladığı alışveriş merkezini, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de katılımıyla tanıtacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------

Irak'ta liderler şiddeti yatıştırmaya çalışıyor
- Iraklı Sünni ve Şii liderler, geçtiğimiz hafta patlak veren mezhep çatışmalarının önüne geçmeye çalışıyor. Irak'ın devrik lideri Saddam da, Iraklılar'a "birlik olun" çağrısı yaptı.

İran ile Rusya arasındaki nükleer görüşmeler
- İran ile Rusya, uranyum zenginleştirme programı konusunda ortak girişimde bulunmak için prensipte anlaşmaya varırken, 2 ülke arasındaki görüşmeler Moskova'da devam edecek. Öte yandan Tahran yönetimi, nükleer araştırmaların devamı yönünde ısrarlı açıklamalarını sürdürüyor.

Kuş gribi uzmanları Paris'te bir araya geliyor
- Kuş gribi hastalığına yol açan ölümcül H5N1 virüsü Avrupa'da yayılmaya devam ederken, AB'li uzmanlar hastalığa karşı alınacak önlemleri görüşüyor. Fransa'da kuş gribi vakalarının görülmesi üzerine yaklaşık 20 ülke, Fransa'dan kümes hayvanı ithalatını yasakladı.

UAEA'nın İran raporu
- Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA), İran nükleer programı ile ilgili 3 yıldır yürüttüğü soruşturma raporu üye ülkelere gönderilirken, raporda, nükleer silah üretimine dair bulgular olmadığı, ancak İran'ın nükleer programında hala belirsizlikler bulunmasının endişe verici olduğu belirtiliyor.

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta 15 Aralık 2005 tarihindeki seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmasıyla hükümet kurma çalışmaları hız kazandı. Koalisyon hükümetinin kurulmasının beklendiği ülkede taraflar arasındaki pazarlıkların haftalar, hatta aylar sürebileceği belirtiliyor.

Şaron'un sağlık durumu
- 4 Ocak 2006 tarihinden bu yana komada olan İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Saddam'ın yargılanması
- İnsanlığa karşı suç işlemekten hakim karşteısına çıkarılan Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in yargılanmasına devam edilecek.

Uluslararası Adalet Divanı, Bosna'nın katliam iddialarını dinlemeye devam ediyor
- BM'ye bağlı Uluslararası Adalet Divanı, Bosna'nın soykırım iddiaları ile Sırbistan aleyhine yaptığı şikayet üzerine, devletler düzeyindeki ilk soykırım davasının hazırlık aşamalarında iddiaları dinlemeye devam edecek.

Rum lider Papadopulos, BM Genel Sekreteri Annan ile görüşecek
- Kıbrıs Rum Kesimi lideri Tasos Papadopulos, BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile Paris'te bir araya gelecek. İkilinin, adada barış yönündeki görüşmelerin devam etmesi için ön hazırlıkları, yapılması gerekenleri ele alması bekleniyor.

SPOR GÜNDEMİ
---------------------

- Türkiye'yi Avrupa ve dünya saha, salon ve pistlerinde başarıyla temsil eden sporcular, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda saat 11.00'de düzenlenecek ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de katılacağı törenle ödüllerini alacak.
- Migros ve P&G'nin, 500 engelli sporcuya Belçika Özel Olimpiyat Oyunları'na katılma imkanı sunacağı projenin ve kampanyanın detayları Swissotel'de saat 11.00'de düzenlenecek toplantı ile kamuoyuna aktarılacak. Toplantıya, Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu Onursal Başkanı Dilek Sabancı ile zihinsel engelli sporcuların yanı sıra Türkiye'nin önde gelen sporcuları Mirsad Türkcan, Tümer Metin, İbrahim Toraman, Hakan Demirel ile Bayan ve Erkek Milli Voleybol Takımı Oyuncuları katılacak.
- Türkiye ile 1 Mart Çarşamba günü İzmir'de özel maçta karşılaşacak olan Çek Cumhuriyeti A, A2 ve Ümit Milli Takımları özel bir uçakla İzmir'e gelecek.
- Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen "Türk Futbolunun Standartları" konulu seminere katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber