MEB, gece yarısı saat 02:00'de kolej kapattı

Milli Eğitim bakanlığı kira sözleşmesi gönderilmediği gerekçesiyle Hatay'da bulunan Atalar kolejini kapattı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 10:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB, gece yarısı saat 02:00'de kolej kapattı

Bakanlık Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünden 11 Eylül'de Hatay Valiliğine gönderilen yazıda, kolejin kira sözleşmesini göndermediği gerekçesiyle kapatılmasına karar verildiği belirtildi. Bu karara hem kolejin sahibi hem de veliler tepkili..

Kolejde eğitim gören öğrencilerin velileri, BİMER'e başvurarak, kira kontratı olmadığından dolayı kolejin kapatılmasının yanlış olduğunu dile getiriyorlar. Ayrıca, bina sahibi ile kolej sahibi arasındaki iki kişinin ihtilafında Bakanlığın taraflardan birisinin yanında görünüyor olması tepki topluyor.

Memurlar.net olarak aldığımız bilgilere göre, kolejin kapatılmasına dair resmi yazı, gece yarısı saat 02:00'de Bakanlıktan hem ilgili resmi kuruma hem de bina sahibinin özel işyerine faks çekilerek bildirilmiş. Olayın bu hızlı gelişimi normal görünmemektedir. Bakanlığın gece yarısı saat 02:00'de faks çekerek bir kolej kapatmaya çalışması, farklı şeyler düşündürtmektedir.

Diğer taraftan kolejin kapatılmasına dair yazı resmi olarak Hatay'a ulaşmamış olmasına ve kolej resmi olarak kapatılmamış olmasına rağmen, faks yazı Hatay'daki basınla paylaşılmıştır. Ayrıca kolejin bulunduğu binanın sahibi olan kişi, 500'e yakın velinin cep telefonuna mesaj çekerek; kolejin resmi olarak kapatıldığını, binanın Yükseliş adlı koleje kiraya verileceğini, aynı öğretmen kadrosuyla yola devam edileceğini, koleje ödeme yapan velilerin Atalar kolejinin sahiplerinden ücretlerini geri talep etmelerini istemiştir.

500 yakın bir öğrenciye eğitim veren kuruma makul bir süre tanınmaksızın kapatılma işlemi uygulanması, üstelik kapatılma gerekçesinin kira kontratına dayandırılması karşısında sesini duyurmaya çalışan kolej sahipleri, Bakanlığın seslerini duymamasına isyan ediyor.

İşte Bakanlıktan gece saat 02:00'de gönderilen faks yazı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber