Esenler okulları nefes aldı

Esenler, yeni eğitim öğretim dönemine yeni okullar ve dersliklerle başlıyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Eylül 2013 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Esenler okulları nefes aldı

Esenler, yeni eğitim öğretim dönemine yeni okullar ve dersliklerle başlıyor. Geçen yıl bin 88 olan derslik sayısı, hizmete alınan yeni 5 okulla beraber bin 200'e çıktı. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 35'e kadar düştü. İlk defa Esenler İstanbul ortalamasını yakalamış durumda.

Derslik sıkıntısının en çok yaşandığı ilçelerden birisi olan Esenler'e yeni okullar kazandırabilmek için başlatılan çalışmalar sonuç verdi. Esenler'deki öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alabilmelerini sağlamak ve ilçedeki okul ihtiyacını gidermek için yapılan uzun soluklu çalışmalar neticesinde Esenler, yepyeni okullara kavuştu.

Sürekli artan nüfusa paralel olarak yeni okulların yapılmaması sonucu, sınıf ortalamalarının normallerin üzerinde olduğu Esenler'deki bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için harekete geçen Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esenler Belediyesi, her imkânı değerlendirerek yeni okulları ve derslikleri hizmete açtı.

Geçen yıl bin 88 olan derslik sayısı, hizmete alınan yeni 5 okulla beraber bin 200'e çıktı. İnşaatı devam eden okulların Ekim ayı sonunda tamamlanmasının ardından ise derslik sayısı yaklaşık bin 350 olacak.

İstatistiklere göre; geçen yıl Esenler'de derslik başına düşen öğrenci sayısı 38 -40 arasında değişirken; bu rakam bu yıl 35'e geriledi. Böylece Esenler'deki derslik başına düşen öğrenci sayısı da İstanbul ortalamasına yaklaşmış oldu.

RAKAM DAHA DA AŞAĞILARA DÜŞECEK

Esenler'deki öğrencilerin en iyi şartlarda eğitim almaları için hiçbir fedakarlıktan kaçmadıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Eğitim adına çok güzel projelerimiz var. Mesela bir Tuna Eğitim Projesi var ki Esenler için hayati önem taşıyor. Ancak biraz zamana ihtiyacımız var. Yakın gelecekte derslik başına düşen öğrenci sayısı daha aşağılara düşecek” dedi.

ESENLER'E GENÇ ÖĞRETMEN KADRO

Esenler'de hali hazırda bulunan Anaokul, İlkokul, Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu, Genel Lise, Meslek Lisesi, Halk Eğitim Merkezi ve Rehberlik Araştırma Merkezi olmak üzere 66 eğitim kurumunda görev yapan öğretmenlerin sayısı da arttı.

İlçeye 314 yeni öğretmenin atamasıyla beraber ilçedeki kadrolu öğretmen sayısı yaklaşık 2 bin 200, ücretli öğretmen sayısı ise 700 oldu. İlçedeki öğrenci profiline paralel olarak artış gösteren yeni genç öğretmen kadrosunun Esenler için çok önemli bir avantaj olduğunu söyleyen Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, “Esenler'de genç bir öğretmen kadromuz var. Bu bir avantaj. Genç öğretmenlerimiz, taze bilgileriyle, enerjileri ve sinerjileriyle eğitim öğretim alanında Esenlerimizin adını duyuracaklar” dedi.

ERCAN: MORALİMİZ EN ÜST DÜZEYDE

Esenler'de 2013 - 2014 eğitim - öğretim yılının okullar, yeni derslikler kazanmak açısından fevkalade bir dönem olduğunu söyleyen Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, “Moralimiz, motivasyonumuz en üst düzeyde” dedi. Kısa vadede derslik sayısındaki hedeflerinin 1500 olduğunu söyleyen Ercan, ilçedeki lise sayısını arttırmaya ve ek derslikler planlamaya devam edeceklerini belirtti.

İMAM HATİP LİSELERİNE TALEP YOĞUN

Ercan, toplam 10 lisenin ( Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi, İbrahim Turhan Lisesi, Atışalanı Lisesi, Esenler Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi, Akşemsettin İmam Hatip Lisesi, Oruçreis Anadolu İmam Hatip Lisesi, İbrahim Turhan Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Esenler Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Esenler Ticaret Meslek Lisesi) yer aldığı Esenler'de bu yıl özelikle İmam Hatip Liselerine olan taleplerin arttığına dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber