Şüpheliyi öldüren polis serbest bırakıldı

Bursa'da, Uludağ yolunda "dur" ihtarına uymayan otomobile ateş açarak, elindeki pompalı tüfeği kendilerine doğrultan şüpheliyi öldürdüğü iddia edilen polis memuru ile olay sonrası kaçan iki kişiden biri gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 23:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şüpheliyi öldüren polis serbest bırakıldı

Bursa'da "dur" ihtarına uymayan araca polisin ateş açması

- Olayla ilgili gözaltına alınan polis memuru ile diğer şahıslar serbest bırakıldı

BURSA (AA) - Bursa'da, Uludağ yolunda "dur" ihtarına uymayan otomobile ateş açarak, elindeki pompalı tüfeği kendilerine doğrultan şüpheliyi öldürdüğü iddia edilen polis memuru ile araçta bulunan 4 şahıs, çıkarıldıkları mahkemece  serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, polis memuru O.B. ile araçta bulunan şüphelilerden Mehmet Murat K, Ferdi A, Bahri P. ve Berkant Ş. ile kaçan iki şahıstan biri emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Emniyet Güçleri şahısların ifadeleri doğrultusunda, araçta bulunan dinamit lokumu ve fünyelerde parmak izlerine rastlanılan ve olaydan sonra kaçan Şaban G'yi arama çalışmalarına devam ediyor.

Uludağ yolu Kireçocakları mevkisinde, gece, güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına uymayarak bulunduğu 16 CCR 53 plakalı otomobilden pompalı silahını polise doğrultan İsmail Dere, ekiplerin ateş açması sonucu ölmüş, araçta üç  dinamit lokumu ve iki fünye ele geçirilmişti. Otomobilde bulunan üç kişi, olayın ardından gözaltına alınmış, kaçan iki kişiden biri yakalanmıştı.

Olaydan sonra kaçan Şaban G'yi arama çalışmaları sürdürülüyor.


Alınan bilgiye göre, olayın ardından otomobilde bulunan 3 kişiyi yakalayan polis ekipleri, aracın penceresinden çıkardığı tüfeği kendilerine doğrultan İsmail Dere'yi (29) silahla vurarak ölümüne yol açtığı ileri sürülen polis memuru O.B'nin yanı sıra olay sonrası kaçan iki kişiden birini de gözaltına aldı.

O.B. ile araçta bulunan şüphelilerden Mehmet Murat K, Ferdi A, Bahri P. ve Berkant Ş'nin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Uludağ yolu Kireçocakları mevkisinde, gece, güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına uymayarak bulunduğu 16 CCR 53 plakalı otomobilden pompalı silahını polise doğrultan İsmail Dere, ekiplerin ateş açması sonucu ölmüş, araçta üç dinamit lokumu ve iki fünye ele geçirilmişti. Otomobilde bulunan üç kişi, olayın ardından gözaltına alınmış, kaçan iki kişinin yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber