İŞKUR'u tercih eden işveren sayısı her geçen gün artıyor

Eleman temininde İŞKUR'u tercih eden işveren sayısı her geçen gün artıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İŞKUR'u tercih eden işveren sayısı her geçen gün artıyor

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, eleman temininde Kurumu tercih eden işveren sayısının her geçen gün arttığını bildirdi.

Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılının Mayıs-Haziran döneminde yapılan işgücü piyasası talep araştırmasına göre, işverenlerin eleman temininde en çok akraba, eş ve dostlarına başvurduğunu, eleman temininde sonraki tercihin ise İŞKUR olduğunu belirtti.

"Eleman temininde İŞKUR'u tercih eden işveren sayısı her geçen gün artıyor. Açık işi olan işverenlerin yüzde 59,5'i eleman temininde ilk olarak akraba, eş ve dostlarına başvuruyor. Bunu sırayla yüzde 47,7 ile İŞKUR, yüzde 35,4 ile gazete ilanları, yüzde 26,7 ile internet siteleri ve son olarak yüzde 7 ile özel istihdam büroları izliyor" değerlendirmesini yapan Yazıcı, işverenlerin İŞKUR'u tercih etme oranlarının 2011'de yüzde 28,6 ve 2012'de ise yüzde 42 olduğuna işaret etti.

İŞKUR'u birinci sıraya yükseltmek için işyeri ziyaretlerinin tüm hızıyla süreceğini vurgulayan Yazıcı, 81 ilde yaklaşık 4 bin iş ve meslek danışmanının işverenleri Kurum hizmetleriyle ilgili düzenli bilgilendirerek eleman temininde yardımcı olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber