Bartın'da metrekareye 72.3 kilogram yağmur düştü

Bartın'da iki gündür etkili olan yağışta metrekareye 72.3 kilogram yağmur düştü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ekim 2013 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bartın'da metrekareye 72.3 kilogram yağmur düştü

Bartın'da iki gündür etkili olan yağışta metrekareye 72.3 kilogram yağmur düştü. Bartın Irmağı'nın yükselmesi nedeniyle ekipler taşma riskine karşı sık sık kontrollerde bulundu.

İki gündür etkili olan yağmur yağışı sonucu kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı yükseldi. Kentte metrekareye 72.3 kilogram yağmur düştü. Yalı mevkiinde ırmağın kenarında bulunan çay bahçesindeki kameriyeler ve yürüyüş yolu sular altında kaldı. Irmağın yükselmesi sonucu Serdar Köyü mevkiindeki Bartın ile 4 köyün bağlantısını sağlayan köprü ulaşıma kapatıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, polis ve belediye ekipleri gece boyunca taşkın riskine karşı ırmak boyunca kontrollerde bulundu. Belediye ekipleri sabaha kadar mesai yaparak yollarda su taşkınlarını önlemek için mazgalları açık tuttu.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bartın'da iki gündür durmadan yağan yağmur Bartın Irmağı'nın yükselmesine neden oldu. Şu anda da yağış devam ediyor. Belediye olarak muhtemel sel riskine karşı bütün ekiplerimizi hazır tutuyoruz. Gerekli tedbirlerimizi aldık" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber